10 tips van succesvolle ondernemers om tijd te winnen

Heb jij ook altijd tijd te kort? Je bent zeker niet alleen, ook voor succesvolle ondernemers mag de dag gerust een paar uur langer duren. Ze geven alvast 10 nuttige tips om tijd te winnen.

1.Voicemail

De oprichtster en chief executive van Raintees, Beth Doane, heeft door een overvolle agenda geen tijd om haar telefoon op te nemen. Ze verwijst al de ongeplande bellers dan ook rechtstreeks door naar haar voicemail.  “Anders zou ik niets gedaan krijgen”, meent ze. Op het eind van de dag belt ze mensen terug en voor dringende zaken is haar assistente bereikbaar.

2.Intelligente multitasking

Volgens Eric Casaburi, de oprichter en CEO van Retro Fitness, zal je productiever zijn door te multitaksen. Combineer enkel repetitieve taken, die amper concentratie vragen, met taken die de opperste concentratie vereisen. Zoals conference calls voeren op een loopband.

3.Korte meetings

Net zoals velen haat Bobby Harris van BlueGrace Logistics vergaderingen. Je kan er helaas niet onder uit, hoewel ze soms te veel tijd verspillen. “Ga nooit naar een meeting waarvan je niet op voorhand een duidelijke agenda ontving en vraag op voorhand hoe lang je aanwezig moet zijn. Wat het antwoord ook is, deel het in twee”, tipt hij.

4.Propere bureaus

Veel ondernemers onderschatten de voordelen van een bureau dat er netjes bij ligt. Dat zegt de stichtster van Babiekins Magazine, Priscila Barros althans. Zij heeft een aparte map voor elke project en elke taak. Ze houdt nauwgezet to-dolijstjes bij. Wanneer ze een taak heeft volbracht, schrapt ze het van haar lijst en bergt ze het op in een map. Zo kan ze zich naar eigen zeggen voor 100% op één taak concentreren.

5.E-mail snoozing

“Snooze alle e-mails die niet relevant zijn voor je wekelijkse doelstellingen. Behandel vervolgens je mailbox als een takenlijst in plaats van altijd onmiddellijk op alles proberen te reageren”, zegt James Borrow, de co-stichter en CEO van SHIFT.

6.Persoonlijke beloningen.

Joe Silverman, stichter van New York Computer Help, beloont zichzelf als hij een taak heeft volbracht. “Schrijf een blogartikel en krijg een stukje chocolade. Bel klanten op en haal een koffie. Het belangrijkste voor mij is dat ik me aan mijn systeem hou. Als ik iets niet doe, dan krijg ik ook geen beloning”, verklaart hij.

7.Even naar buiten

Volgens de CEO van Pingup, Mark Slater is het belangrijk om per dag een half uurtje naar buiten te gaan om te herbronnen en wat te bewegen. “Te veel mensen zetten de hele werkdag geen stap buiten kantoor, terwijl dat net de productiviteit verhoogt”, aldus Slater.

8.Evernote

Samira Far, de eigenaar van Bellacures, organiseert haar professioneel leven via dagelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse takenlijstjes op de app Evernote.

9.Productieve ochtend

Voor Lucas Donat van het advertentieagentschap Tiny Rebellion zijn de uren tussen vier en zeven uur ’s ochtends “magische uren”. Het is voor hem het ideale moment om de moeilijkste taken te volbrengen. De vroege ochtend is zijn meest creatieve periode van de dag en niemand komt hem dan storen.

10.Online assistenten

Kate McKeon startte twee jaar geleden haar eigen privéonderwijsservice. Ze delegeert routinetaken naar haar online assistenten zodat ze meer tijd overhoudt om de belangrijke beslissingen te maken.

Bron: Express