10 tips die je helpen om te gaan met kritiek

Het is niet altijd makkelijk om goed om te gaan met de opmerkingen van je baas of je collega's, hoe constructief ze ook mogen bedoeld zijn. Nochtans kan je er veel uit leren. Hoe ga je er best mee om?

1. Ontspan je

Vaak raakt kritiek ons, omdat we weten dat er een grond van waarheid inzit. Haal eens diep adem en wind je niet op. Kritiek wil niet zeggen dat jij fundamenteel onderdoet. Niemand is perfect.

2. Geef de waarheid toe

Eerlijkheid is een professionele troef die bewijst dat je volwassen kan reageren. Liegen of ontkennen is wel het laatste dat je moet doen als je kritiek krijgt.

3. Reageer niet meteen

Niets dwingt je om meteen te reageren. Soms kan het beter zijn om even af te koelen. Zo kan je de zaken even van op afstand bekijken, en oordelen of de kritiek terecht is. Laat je gesprekspartner weten dat je hem begrepen hebt, maar dat je eerst even wil nadenken voor je erop ingaat.

4. Heb respect voor wie de kritiek geeft

Misschien heeft de persoon die je bekritiseert wel al zijn moed moeten samenrapen voor hij jou durfde aan te spreken, of brengt hij alleen maar de boodschap over van het hoger management. In elk geval: schiet niet op de pianist!

5. Beargumenteer

Vind je dat de kritiek onterecht is? Leg uit waarom je het zo ziet. Neem de tijd om na te denken en je betoog vorm te geven. Lijst (kalm) je argumenten op.

6. Zorg voor duidelijkheid

"Ik heb nog eens nagedacht over wat je me zei, en ik zou toch graag nog iets toevoegen ..." Zelfs als het onderwerp min of meer afgesloten is, kan het geen kwaad om er nog eens op terug te komen om wat meer duidelijkheid te scheppen en jouw kant van het verhaal uit de doeken te doen.

7. Laat niet op je kop zitten

Krijg je systematisch (onterechte) kritiek? Vraag ook eens de mening van iemand anders over je werk, en informeer eens bij je collega's of zij ook gelijkaardige opmerkingen krijgen. Helaas bestaan er ook slechte bazen, en dan wordt het tijd om eens aan te kloppen bij HR of bij de baas van je baas.

8. Ken je rechten

Je hebt altijd het recht om met respect te worden behandeld. Kritiek moet steeds constructief en ook beleefd zijn. Informeer je ook over mogelijke fouten die kunnen leiden tot ontslag.

9. Vraag om targets

Als men je vertelt dat je werk te wensen overlaat, vraag dan meer informatie over de precieze punten waar verbetering nodig is en de doelen die je moet halen.

10. Bedank hem

Grijp deze kans aan om je gesprekspartner te bedanken voor de kans om aan je zwakke punten te werken. Waarschijnlijk krijg je ook een bedanking terug omdat je de situatie professioneel hebt aangepakt.

Bron: Daniellelaporte.com