10 redenen waarom humor de sleutel is tot succes

Humor is van onschatbare waarde als je een ware leider wil worden. Een goed gevoel voor humor is dan ook een onmetelijk grote troef voor je carrière. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes geeft ons alvast 10 redenen waarom een lach je carrière naar het volgende niveau kan tillen.

1. Mensen werken graag met jou

Mensen werken graag samen met personen die ze graag mogen. We laten ons liefst zo weinig mogelijk in met collega's die de pret bederven. Een vleugje humor - liefst niet te 'vettig' of choquerend - is een geweldige manier om een band op te bouwen met je collega's.

2. Humor is een antistressmedicijn

Humor heeft een drievoudig effect. Je gaat de dingen in een ander perspectief zien, je krijgt een emotionele reactie en ook fysiek reageer je op een goede grap. Het helpt je om te ontspannen.

3. Humor is menselijk

Grappen kunnen collega's en bazen verenigen, over de hiërarchie heen. Het herinnert ons eraan dat we uiteindelijk allemaal gewoon dezelfde zijn.

4. Humor stelt je op je gemak

Een mopje kan altijd het ijs breken. Volgens sommige studies helpt een vleugje humor zelfs om conflicten op het werk op te lossen.

5. Ha + ha = haha

Humor stimuleert de creativiteit. We spelen met ideeën, we zijn minder bang om iets 'doms' te zeggen en we zien de zaken in een ander perspectief. Het laat ons toe om associaties te maken waar we eerder niet aan gedacht hadden. Innovatie en creativiteit zijn het resultaat. Bovendien zijn we makkelijker geïnspireerd wanneer we relaxt zijn.

6. Humor bouwt vertrouwen op

Een grap en een grol kunnen de persoonlijkheid van een collega (of klant) laten doorschemeren. Dat leidt bijna altijd tot meer vertrouwen. Een goed gevoel voor humor wordt bovendien ook gezien als een teken van intelligentie.

7. Humor boost de moraal

Iedereen wil een goede werksfeer. Als de sfeer op kantoor wat losser is, zijn de medewerkers automatisch meer gemotiveerd.

8. Humor maakt je bereikbaar

Zeker als je leiding geeft is het belangrijk om zo bereikbaar mogelijk te zijn voor je werknemers. Dat leidt tot open en eerlijke werknemers.

9. Humor geeft je bedrijf goede employer branding

Een beetje humor gebruiken in je communicatie met de buitenwereld is een goed idee. Het maakt dat je 'anders dan de anderen' bent, waardoor klanten je beter leren kennen.

10. Humor zorgt voor meer productiviteit

Humor stimuleert optimisme, interactie en vruchtbare brainstorms. Dat boost zonder twijfel de productiviteit van jezelf en het bedrijf.

Bron : Forbes.com