10 manieren om je baas te irriteren

Je hebt het niet zo begrepen op je baas, en je wil hem graag wat jennen? Wij geven je alvast 10 manieren mee om je overste te irriteren, maar wees gewaarschuwd: ontslag behoort tot de mogelijkheden.

1. Kom te laat aan, met een koffie of croissant in de hand

Als je al vertraging hebt doe je er beter aan om dat bezoekje aan de bakker over te slaan. Dat is een kwestie van prioriteiten.

2. Kleed je ongepast

Te korte kleedjes, diepe decolletés, versleten T-shirts, teenslippers, flodderende shorts. Er bestaat een heel arsenaal aan ongepaste werkoutfits. Je bureau is het strand niet en je baas zal je losse stijl maar matig appreciëren.

3. Stel hem/haar persoonlijke vragen

In het algemeen zal je baas zuinig zijn met details uit zijn privéleven. Op die manier kan hij de grens tussen zijn carrière en persoonlijke sfeer beter bewaken. Vragen als "moesten jullie lang proberen voor er kinderen kwamen?" of "heb je recent nog geïnvesteerd in interessante beleggingsproducten?" stellen hem zeker op zijn ongemak.

4. Klop jezelf voortdurend op de borst

Jezelf feliciteren is af en toe eens nuttig, maar zonder ophouden je eigen kunnen aanprijzen zal je baas en collega's alleen maar irriteren. Je lijst je verwezenlijkingen beter op tijdens je evaluatiegesprek.

5. Antwoord "ik zal proberen"

Als je baas je iets vraagt, wil hij dat dat ook gedaan wordt. Schrap het werkwoord 'proberen' dus uit je woordenboek en roep de nodige hulp in om een taak of project succesvol af te ronden.

6. Stalk je baas online

Het is niet omdat je vrienden bent op Facebook dat je al zijn statusupdates moet 'leuk vinden' of al zijn tweets moet retweeten. Dat is niet vleierig, maar stalkgedrag.

7. Ruim nooit je bureau op

Een baas zal (bijna) nooit expliciet vragen om je bureau te fatsoeneren. Maar wanneer je het jouwe omtovert tot een stort zal dat niet in goede aarde vallen.

8. Lach met zijn slechte gewoonten

"Is dat de nieuwe mode, die witte kousjes?" Lachen met de patron is not done. Blijf altijd beleefd en respectvol.

9. Steel een perforator

Het lijkt misschien onbenullig, maar als je baas erachter komt dat je printpapier of andere bureaubenodigdheden ontvreemdt, val je meteen uit de gratie.

10. Negeer telefoons en e-mails

Tijdens de werkuren moet je bereikbaar zijn, punt uit. Als klanten en collega's steeds je voicemail aan de lijn krijgen zullen ze zich op den duur tot je baas richten. En dat zal hij zeker niet op prijs stellen.

Bron: Savysugar.com