10 manieren om je baas te imponeren

Wie hogerop wil raken, moet zichzelf verkopen. Ook al heb je regelmatig goed werk verricht, als je er niet mee te koop loopt, zal je er waarschijnlijk weinig aan hebben. Zakenblad Forbes formuleert 10 tips om een stapje hoger te komen in de bedrijfshiërarchie.

  1. Vertel je verhaal. Bedenk vooraf een korte samenvatting over jezelf en je carrière. Zo kun je die gemakkelijk vertellen tegen nieuwe mensen.
  2. Wees niet verlegen. Wees altijd aanwezig op vergaderingen. Let op je lichaamstaal en kleding en volg desnoods een cursus 'spreken in het openbaar'.
  3. Maak een lijst van al je verwezenlijkheden. Zo kun je die gemakkelijk opsommen als je een functioneringsgesprek hebt.
  4. Netwerk. Op events, maar ook online. Hou je profiel op LinkedIn in elk geval up-to-date. Zo blijf je ook buiten je eigen onderneming op de kaart.
  5. Word onmisbaar. Als je in bepaalde vaardigheden uitblinkt, buit die dan ten volle uit. Zo word je onmisbaar en heb je krediet bij je baas.
  6. Maak jezelf zichtbaar. Ga op zoek naar problemen waar je bedrijf mee te kampen heeft en probeer er oplossingen voor te vinden.
  7. Reik een helpende hand. Weet wat je baas belangrijk vindt en laat hem weten dat je altijd klaarstaat om bij te springen.
  8. Accepteer complimenten. Wuif een compliment niet weg maar accepteer het. Een simpel ‘dank je wel’ volstaat.
  9. Promoot je collega. Als je anderen helpt, help je ook jezelf. Feliciteer collega’s en laat het subtiel aan je baas merken.
  10. Wees jezelf.

Tekst: JS - Bron: Forbes

Lees ook:
- 7 tips om indruk te maken bij je baas
- Column: "Om te scoren op de arbeidsmarkt, moet je roepen"