10 dwaze excuses om een werkdag te 'brossen'

Ook al eens geen zin gehad om te gaan werken en dan maar een smoesje verzonnen? Soms kan te veel creativiteit er voor zorgen dat je ongeloofwaardig overkomt. Careerbuilder vroeg aan 3.100 werknemers en 2.400 werkgevers naar excuses om niet te komen werken. Een lijstje van de 10 meest ridicule smoesjes…

  1.  “Sorry, ik geraak er vandaag niet, mijn moeder werd aangevallen door een kip.”
  2. Een andere werknemer verzon: “Mijn vingers zaten klem in een bowlingbal”
  3. “Mijn haarimplantaten zijn geïnfecteerd”, wist een werknemer toen hij naar het werk belde.
  4. Een beetje brutaal liet een werknemer weten dat hij in slaap was gevallen tijdens het werk, zijn hoofd had gestoten aan zijn bureau en daardoor een nekblessure had opgelopen.
  5. “Er drong een koe ons huis binnen, en nu moet ik wachten op de verzekeringsagent die de opgelopen schade komt schatten.”
  6. Een andere werknemer legt uit dat zijn vriendin de ruit brak toen ze een bromtol naar zijn hoofd slingerde.
  7. Te eerlijk hoeft ook niet. Een werknemer belt haar baas vanop café om te melden dat ze morgen ziek zal zijn.
  8. “Op het werk geraken lukt me vandaag helaas niet. Mijn voet zit klem in de vuilniscomprimeerder.”
  9. Eenvoudig en helder: een werknemer belt om te zeggen dat hij zich die dag simpelweg niet intelligent genoeg voelt om te komen werken.
  10. Een zeer dringende reden: “Ik ben verplicht vandaag mijn gras af te rijden, anders krijg ik zware problemen met het buurtcomité.”

Ongeldig excuus voor een afwezigheid: 16% van de werkgevers ontslaat

Opgelet, verhaaltjes verzinnen op je werk lijkt grappig, maar kan ernstige gevolgen hebben. Volgens de bevraging van Careerbuilder gaat zo’n 30% van de werkgevers na of de excuses van werknemers waar zijn. 16% van de werkgevers zou al iemand ontslagen hebben die geen geldig excuus had om niet te komen werken.