Foutmelding

 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
 • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

10 dingen die zakenmensen meenemen op zakenreis

Wie op zakenreis vertrekt neemt vaak een laptop, een smartphone en een maatpak mee, dat is logisch. Toch vinden ook heel wat andere voorwerpen hun weg naar de bagage van reizende zakenmannen. Bijna de helft neemt bijvoorbeeld een goed boek mee.

Uit een online onderzoek van Regus, een wereldwijd verhuurbedrijf van kantoorruimte, blijkt dat driekwart van alle zakenlui die voor hun werk op reis vertrekken ook spullen meenemen die niet rechtstreeks met het werk zelf te maken hebben. Van de 17.000 managers uit 80 landen die de enquête beantwoord hebben neemt bijna de helft (49%) een leesboek mee op zijn trip. Velen vertrekken ook niet zonder zwembroek, familiefoto of schoonmaakproducten.

De volledige top 10 van niet-werkgerelateerde zaken ziet er als volgt uit:

 1. Een goed boek (49%)
 2. Zwem- of sportkledij (27%)
 3. Een familiefoto (16%)
 4. Een geschenk voor de gastheer/het zakencontact (15%)
 5. Schoonmaak- of desinfecterende producten (15%)
 6. Computergames en handhelds (13%)
 7. Verzekeringsdocumenten (11%)
 8. Oordoppen (11%)
 9. Een reisgids (9%)
 10. Voedingsproducten (8%)

Uit de lijst blijkt duidelijk dat zeker ook op zakenreis de grens tussen werk en privé steeds vager wordt. Van zakenmensen wordt verwacht dat ze zich flexibel opstellen, maar in ruil willen ze vaak ook het vertrouwen krijgen om te werken waar en wanneer ze willen én maken ze op business trip graag ook wat tijd vrij voor privé-activiteiten. Een boek lezen of wat sporten zijn dan de meest voor de hand liggende opties.