Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

1.450 euro netto als persverantwoordelijke

Naam: Caroline Rauschen
Leeftijd: 24
Beroep: Persverantwoordelijke op het kabinet van de Brusselse schepen Bertin Mampaka
Burgerlijke staat: Vrijgezel
Woonplaats: Schaarbeek
Netto maandsalaris: 1.450 euro
Extralegale voordelen: Abonnement openbaar vervoer, hospitalisatieverzekering
Sparen: 500 euro per maand, 72,50 euro aan pensioensparen
Beleggingen: Geen

“Ik werk sinds mei 2009 op het kabinet van de Brusselse schepen Mampaka. Ik organiseer persconferenties en evenementen en begeleidt de schepen op openbare optredens.

Op papier is het een nine-to-five job, maar in de praktijk weet je 's morgens nooit hoe laat je 's avonds thuis zal zijn. Maar het is heel interessant werk: het is elke dag iets anders, en ik ontmoet door mijn werk heel veel mensen.”

200 euro per week aan boodschappen

“Mijn moeder woont in Canada, ik woon samen met mijn vader en broer in het huis van mijn moeder in Schaarbeek. Sinds ik werk, betaal ik een symbolische huur: 200 euro per maand. Ik doe meestal de boodschappen voor ons drieën. Doorgaans in de Aldi of de City Delhaize, dat zijn de dichtsbijzijnde supermarkten. Ik schat dat ik aan die boodschappen wekelijks tussen de 150 en 200 euro uitgeef.”

Volleybal: 255 euro per seizoen

“Ik speel competitievolleybal, bij BEVC, in eerste divisie. Vroeger heb ik nog in hogere afdelingen gespeeld, maar dat viel niet te combineren met mijn werk. Toen werd ik betaald om te spelen, nu betaal ik om te mogen volleyballen: het lidgeld van de club kost 255 euro per seizoen.”

Voor 500 euro naar Vancouver

“Ik heb vrienden in Barcelona wonen. In augustus heb ik ze een weekje bezocht. Mijn retourticket bij SN Brussels Airlines kostte toen 130 euro. Eén keer per jaar trek ik voor enkele weken naar mijn moeder in Vancouver, Canada. Dat is een duurdere vlucht, die kost meestal rond de 500 euro.”