#ifihadglass: 5 manieren om Google Glass te gebruiken in je job

Bij Google zit men nooit echt verlegen om een innovatie meer of minder. Eén van de recentste opwindende producten die het bedrijf op de markt wil brengen is Google Glass. Deze 'bril' voegt een extra digitaal laagje aan je gezichtsveld toe, waarop allerlei informatie kan getoond worden.

De mogelijkheden van Google Glass zijn schier eindeloos. Om ideeën te verzamelen - en later tot uitvoering te brengen - deed Google daarom een beroep op de creativiteit van de internetgemeenschap, met de hashtag #ifihadglass. Iedereen die dat wou kon zijn idee aan de internetreus doorgeven, en de beste suggesties zullen worden beloond met een exemplaar van het gadget - al moeten ze er zelf 1.500 dollar voor opleggen en het kleinood persoonlijk ophalen in New York, San Fransisco of Los Angeles.

De winnaars kunnen zich dan een 'Glass Explorer' noemen. Bekijk de mogelijkheden van het gadget in het filmpje hieronder:

Wat zou Google Glass nu voor je carrière kunnen betekenen? Lees hieronder 5 toepassingen die je kunnen helpen in je job. Wij lieten onze creativiteit de vrije loop. Sommige features heeft Google schijnbaar al geïmplementeerd, van andere kunnen we voorlopig alleen maar dromen ...

1. Videoconferencing

Skype 2.0: je videoconferencebeeld meenemen, overal waar je naartoe gaat. Jij zit in de auto, en je collega werkt van thuis? Geen probleem, met Google Glass kan je naadloos met elkaar communiceren.

2. Vertalen

Converseren in een vreemde taal, het is niet iedereen gegeven. Maar als je je gesprekspartner verstaat, kom je al een heel eind, toch? Stel dat Google Glass simultaan vertaalt wat jij te horen krijgt. In de andere richting kan het ook: vraag aan Glass om een zin te vertalen. Jij leest daarna voor wat op je netvlies verschijnt. Fancy!

Google Glass

3. Navigatie

Je moet dringend naar een vergadering in een uithoek van het land. Je kent de weg niet, maar je GPS wijst je wel de weg, toch? Dubieuze aanwijzingen als "hou rechts aan, hou links aan" helpen je natuurlijk niet altijd verder. Wanneer je meteen ziet waarheen je moet, wordt de weg vinden een fluitje van een cent.

Google Glass

4. Agenda bekijken

Agendaherinneringen op je smartphone zijn passé, je meeting requests projecteer je best meteen in je gezichtsveld. Mis nooit meer de start van een vergadering, je trein of vliegtuig.

Google Glass

5. Personen opzoeken

Zal Google Glass in staat zijn mensen te herkennen? Beeld het je even in: je wandelt binnen op een netwerkevenement. Je vraagt aan Google Glass wie in de kamer een pak durfkapitaal ter beschikking heeft. Glass wijst je in een oogwenk de juiste personen aan, en toont er meteen hun Twitterstream en LinkedIn-profiel bij. Handig!

Big Brother is watching you?

Niet iedereen is onvoorwaardelijk fan van de mogelijkheden van Google Glass. Eran May-raz en Daniel Lazo, twee kunststudenten, maakten een verontrustende kortfilm over een (uiteraard fictieve) lenzenvariant op Google Glass: Sight.