Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Verbouwingen kostten 100.000 euro"

Naam: Wim Bierwerts
Leeftijd: 35
Beroep: Verpleegkundige AZ Tongeren
Burgerlijke staat: Gehuwd, drie kinderen van 8, 5 en 3
Woonplaats: Tongeren
Netto maandsalaris: 2.250 euro
Extralegale voordelen: Geen
Sparen: 150 euro per maand
Beleggingen: Geen

“Ik sta op de afdeling spoedgevallen: dat betekent naast de opvang van acuut zieke mensen ook uitrijden met de ziekenwagen of MUG. Het is zeer gevarieerd werk: wij krijgen zowel patiënten binnen met een simpele snijwonde als slachtoffers van ernstige verkeersongevallen.”

Geen elektriciteit of water

“In 2001 hebben we ons huis gekocht. Een halfopen bebouwing in Tongeren op 10 are grond waar we toen 75.000 euro voor betaald hebben. Dat was een koopje, maar er was nog veel werk aan. De elektriciteit- en watervoorzieningen waren compleet verouderd. In totaal hebben de verbouwingswerken 100.000 euro gekost. Er is twee jaar aan gewerkt, in 2003 zijn we er in gaan wonen.”

5 euro per uur dansles

“De kinderen nemen een flinke hap uit ons huishoudbudget. Ik schat dat we bij de aanvang van het nieuwe schooljaar per kind tussen de 250 en 300 euro uitgegeven hebben aan nieuwe kleren, boekentassen, enzoverder. Ook het verenigingsleven is in september opnieuw begonnen. De jongste voetbalt: dat kost 110 euro aan lidgeld en 60 euro voor zijn voetbaluitrusting; de andere kinderen volgen dansles, dat kost 5 euro per lesuur. Zelf speel ik tafeltennis. Met ons team zijn we vorig seizoen provinciaal kampioen geworden. Een competitiepalet kost tussen de 100 en 120 euro en jaarlijks moet je de rubbers vervangen.”

550 euro voor weekje Nieuwpoort

“De voorbije jaren gingen we meestal op vakantie naar Frankrijk of Spanje. Dit jaar hebben we voor 550 euro een week een appartement gehuurd in Nieuwpoort. Dichtbij het strand, ideaal als je op reis gaat met kleine kinderen.”