"Speedboot voor 8000 euro"

Naam: Cor Geijtenbeek
Leeftijd: 42
Beroep: Projectleider bij Natuursteenhuis (Goes)
Burgerlijke staat: Gehuwd, drie zonen van negen, twaalf en veertien jaar
Woonplaats: Goes (Nederland)
Bruto maandsalaris: 3.750 euro
Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering, pensioenplan, autovergoeding, gsm, laptop
Sparen: Pensioensparen (960 euro per jaar)

“Het bedrijf waar ik werk, is gespecialiseerd in alle soorten natuursteen. Wij hebben onder meer de binnenbekleding van het Fortisgebouw aan de Wapper in Antwerpen en de gevel van het Hilton in Den Haag verzorgd. Ik leid die projecten en stuur daarbij, afhankelijk van de opdracht, een team van tien tot vijftien mensen en de verschillende onderaannemers aan.

Ik werk er twee jaar. Voordien was ik bedrijfsleider bij een internationaal verhuisbedrijf. Dat is een heel interessante sector: mijn grootvader zat ook al in die branche, dus misschien start ik ooit nog wel mijn eigen verhuisbedrijf.”

Huis van 245.000 euro

“Ons huis is van het twee-onder-één-kap-type. We hebben het gebouwd in 2001 en het kostte toen zo'n 245.000 euro. Onlangs verkochten buren iets verderop in de straat hun woning: de vraagprijs was toen 318.000 euro. De prijzen zijn op die paar jaar flink gestegen.”

Waterskiën

“Onze passie is watersport. Vorig jaar hebben we een tweedehands Bayliner-speedboot gekocht. Die kostte 8.000 euro. Je kan er met negen personen in meevaren en er steekt een motor van 120pk in. Hij ligt aan het Veerse Meer, een fantastische plek om bijvoorbeeld te waterskiën.”

Zomersneeuw

“Als we op vakantie gaan, trekken we meestal de natuur of de bergen in. Vorige zomer hebben we twee weken in Karinthië doorgebracht. We hadden er 2.400 meter hoog een huisje gehuurd. Zelfs in de zomer kan je daar bovenop de bergtoppen sneeuwbuien meemaken. Voor zo'n vakantie met ons vijven trekken we een budget van rond de 3.000 euro uit.”