Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Mobilhome van 50.000 euro"

Naam: An Vermeesch
Leeftijd: 42
Beroep: Bediende bij het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en Beheer (Universiteit Antwerpen)
Burgerlijke staat: Gehuwd, geen kinderen
Woonplaats: Merksem
Bruto maandsalaris: 3.200 euro
Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, abonnement openbaar vervoer
Sparen: 400 euro per maand
Beleggen: 10.000 euro in fondsen en aandelen

“Ik verzorg het financieel secretariaat van het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en Beheer. Het IOB heeft een aantal projecten in landen als Congo en Nicaragua lopen. De uitgaven die daar gebeuren, moeten verantwoord worden bij de opdrachtgevers, dat volg ik op.

Ik werk nu zeven jaar op de Universiteit Antwerpen, waarvan drie jaar bij het IOB. Daarvoor ben ik negen jaar lang handelsvertegenwoordiger geweest voor een bedrijf uit Wevelgem dat industriële onderhoudsproducten verkocht. Ik wist vooraf dat ik dat niet langer dan tien jaar zou volhouden. Het loon was beter, ik verdiende toen al evenveel als nu, en ik kreeg er zelfs nog een bedrijfswagen en andere voordelen bovenop, maar het werk is nu veel leuker.”

490 euro afbetalen

“Ons huis hebben we twaalf jaar geleden gekocht voor 135.000 euro, binnen drie jaar zal het afbetaald zijn. Maandelijks kost het ons nog 490 euro. Aanvankelijk hadden we een lening op twintig jaar, maar toen de rentevoeten zo laag stonden, hebben we de lening laten omzetten en de looptijd kunnen inkorten.”

Weekendje uit

“Drie jaar geleden hebben we een mobilhome gekocht. Een tweedehandse van één jaar oud die toen 50.000 euro kostte. Een aankoop waarbij we de rationaliteit even ter zijde hebben gezet. We hebben de berekening gemaakt: voor dat geld konden we er dertien jaar lang vier weken per jaar een huren. Maar het leuke aan een eigen motorhome is dat je snel voor een weekendje kan vertrekken als je daar zin in hebt. En dat doen we dan ook vaak.”