“Jongeren van nu willen geen promotie maar een deeltijds contract”

Luc De Moor (58)

De Moor is managing director van de Educam Group. Hij is al jaren actief in de mobiliteitssector, met opdrachten in onder andere de VS, Marokko en Oostenrijk. Hij is ook docent hoger onderwijs.

De autosector heeft de laatste decennia flink wat veranderingen doorgemaakt. Wagens zitten tegenwoordig tjokvol technologie die rijden milieuvriendelijker en comfortabeler maken.

Om de sector te ondersteunen bij het onderhoud en herstelling van al die nieuwe snufjes is er Educam, een opleidingsinstelling die opgericht werd door de sociale partners uit de mobiliteitssector. De bedoeling is om werknemers uit garages en ateliers, van mecaniciens over verkopers tot garagehouders bij te staan in hun job door allerlei opleidingen aan te bieden.

Polyvalente medewerkers

De garagesector staat dan ook voor een aantal uitdagingen. Ten eerste is er nood aan een nieuw soort kennis. Luc De Moor (58), managing director van Educam, legt uit: “Ik heb het monsterwoord mechatronica uitgevonden: in het onderwijs was je vroeger ofwel een goede mecanicien, ofwel een goede elektricien. Beide combineren was not done. Vandaag moet je polyvalente profielen hebben, die we mechatronici noemen.”

En de grootste veranderingen in de sector worden paradoxaal genoeg in gang gezet door de overheid, omdat die steeds strengere voorwaarden oplegt. Een hoge CO2-uitstoot wordt bestraft met hogere belastingen, wat de constructeurs tot creatieve oplossingen noopt. De Moor: “Men ontwikkelt start-stop-systemen, hybride en elektrische wagens ... Dat is compleet nieuwe technologie die we moeten bijbrengen aan de huidige mecaniciens. Om een concreet voorbeeld te geven: de batterij van een hybride wagen opereert op 400 volt gelijkstroom, dat is levensgevaarlijk zonder extra onderricht.”

War for talent

Een ander probleem is en blijft gekwalificeerd personeel vinden en behouden. “Deze sector zal niet ontsnappen aan de war for talent. We moeten als werkgever aantrekkelijk overkomen. Een goede onderhoudstechnicus kan in veel sectoren aan de slag, die misschien wel beter betalen.” Dan maar op andere vlakken het verschil maken?

Luc De Moor vindt van wel. “Generatie Y vindt andere dingen belangrijk. Ik ben een typische babyboomer. Als de baas mij vroeger zei dat hij tevreden was, en mij een promotie gaf tot chef van het atelier, dan liep ik fier naar huis. Ik weet niet of je jongeren daar vandaag nog een plezier mee doet. Zij willen misschien liever een vier-vijfde tewerkstelling als beloning. Ze gaan ergens werken ergens waar een goed sociaal contact is, niet alleen voor het hoogste loon. Je schikken naar de verwachtingen van de doelgroep is essentieel. We moeten daar niet over oordelen, want we weten allemaal dat de jonge generatie het altijd haalt op de oudere.”

Ford Genk

Ondanks een structureel tekort aan kwalitatief geschoold personeel ziet de De Moor geen heil in een ‘import’ van ontslagen Ford Genk-medewerkers naar de garagesector. “De jobinhoud is totaal verschillend. Een toestel assembleren of een toestel herstellen is heel anders.” Omscholing kan wel, maar biedt op de korte termijn geen soelaas. “Onze sector zoekt gericht naar mensen met ervaring. 78% van de vacatures raakt niet ingevuld omdat men iemand zoekt die meteen inzetbaar is.”

 

De garagesector stelt zo’n 100.000 arbeiders en bedienden te werk in ons land. In 2012 namen 599 jongeren deel aan een opleiding van Educam als onderhoudsmecanicien, polyvalent mecanicien of onderhouds- en autodiagnosetechnicus. Iets meer dan de helft slaagde en behaalde een certificaat.

Bekijk de slideshow