"Ik krijg geen reactie op mijn mail. Wat kan ik doen?"

"Ik werk op de salesafdeling van een telecommunicatiebedrijf en moet regelmatig mails met acties en offertes rondsturen. Helaas krijg ik niet altijd respons. Wat kan ik doen om toch reactie te krijgen?"

Stilte is inderdaad de meest vervelende feedback die je kunt krijgen, precies omdat het zoveel kan betekenen. Is de mail wel aangekomen? Wil je contactpersoon liever niet op het voorstel ingaan? Of heeft hij gewoon nog geen tijd gehad om te reageren?

Doorbreek zelf de stilte, vraag uitleg

Belangrijk: blijft je mail onbeantwoord, trek dan niet zomaar conclusies. Doorbreek zelf de radiostilte en vraag uitleg. Vertel hem/haar dat je niet weet wat de stilte betekent en dat je graag duidelijkheid wil. Bestook je contactpersoon in afwachting van enige respons in geen geval met mails of telefoontjes, dat komt kwetsbaar over.

Wat uiteindelijk de reactie ook mag zijn, ga ervan uit dat het de waarheid is. Zegt hij/zij dat ie nog geen tijd heeft gehad om je mail te bekijken, vraag dan wanneer je een reactie mag verwachten. Geeft hij/zij aan dat er op dit moment geen ruimte is om erop in te gaan, aanvaard het dan.

Nog steeds geen respons?

En wat als je na twee mails nog steeds geen feedback krijgt? Stuur dan een bericht met ongeveer volgende boodschap ‘Ik wil je niet stalken, maar ik probeer het nog één keer. Laat me even weten of je het hier nog over wilt hebben. Als ik niets van je hoor, veronderstel ik dat je niet geïnteresseerd bent en laat ik je verder met rust."

Zo'n bericht trekt meestal wel de aandacht. Blijft de respons desondanks uit, laat het dan los in de wetenschap dat je alles geprobeerd hebt. Stuur in geen geval nog een bericht na dit laatste bericht! 

Bron: managersonline.nl

Reageer

Wat doe jij als je mail onbeantwoord blijft? Heb jij nog extra tips?