"Het zal in de toekomst niet makkelijker worden om een manager te zijn"

Er bestaan heel wat vooroordelen tegenover coaching. Bijvoorbeeld dat het alleen voor mensen met problemen is, of voor (top)management in een ivoren toren. Of dat het zweverige verkoopspraatjes zijn ... Het boek "Ik wil een coach" gaat daar tegenin.

Co-auteur Marleen Boen van het opleidingscentrum The Coaching Square trekt van leer tegen de vooroordelen. "In mijn dertiger jaren besefte ik dat ik nood had aan andere kennis dan degene die mij al was aangereikt. Ik ben dan boeken gaan lezen en opleidingen gaan volgen. Ik heb die trainingen nooit als gebakken lucht ervaren. Ik had achteraf ook steeds het gevoel dat ik iets geleerd had dat ik effectief kon toepassen."

"Het is waar dat coaching zelf niet tastbaar is. Maar de resultaten ervan zijn wel zichtbaar en voelbaar."

Volgens Marleen zal coaching alleen maar prominenter in beeld komen in het bedrijfsleven van de toekomst. "Tegen 2020 hebben we in elke HR-afdeling een gecertificeerde coach nodig. We verwachten van leidinggevenden dat ze coaching in de vingers hebben, maar als er niemand van de HR-afdeling hen daarin kan ondersteunen, begeleiden of bevestigen, dan lukt het nooit."

Toch is coaching alleen niet zaligmakend. "Een manager moet in elke situatie weten welke stijl hij moet hanteren. Soms moet hij ook directief kunnen zijn en een grens aangeven, in plaats van coachende vragen te stellen aan zijn werknemer," vertelt Marleen. "Het zal in de toekomst alleszins niet makkelijker worden om een manager te zijn."

Ik wil een coach | The coaching square | Marleen Boens, Leen Lambrechts, Georges AnthoonIk wil een coach
Door Marleen Boen, Leen Lambrechts & Georges Anthoon.
Uitgegeven bij Lannoo Campus, 19,99 euro