"Gratis onderdak in het appartement van mijn ouders"

Naam: Ann Giedens

Leeftijd:33

Beroep: Hr-consulent bij VDAB (Antwerpen) 

Burgerlijke staat: Vrijgezel 
Woonplaats: Brasschaat 

Netto maandsalaris: 1.450 euro 

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, abonnement openbaar vervoer 

Sparen: 500 euro per maand 

Beleggingen: Geen

“Ik sta in voor de rekrutering en selectie van VDAB-personeel: dat zijn vaak consulenten voor de werkwinkels, af en toe ook administratieve medewerkers of leidinggevenden. Ik doe dit werk nu vijf jaar. Voordien heb ik vier jaar als psychologisch onderzoeker gewerkt, ook bij de VDAB. Ik heb een gewone 38-uren week, we kunnen wel onze uren flexibel invullen.”

Uit eten in Klein Constantia

“Ik heb het geluk dat ik gratis kan wonen in een appartement van mijn ouders. Daardoor kan ik maandelijks vrij veel sparen. Meestal zet ik rond de 500 euro opzij. Da's een luxe. Ik ga graag uit eten met vrienden en vriendinnen. We proberen graag alles uit, vaste adressen hebben we niet echt. Laatst zijn we in Klein Constantia in Brasschaat geweest: dankzij een Flair-bon kregen we een fikse korting. De rekening bedroeg achteraf een kleine 50 euro.”

Petanque op Linkeroever

“Samen met een paar vrienden heb ik een petanqueclubje opgericht: 'De Provençaalse Zon'. We spelen op Linkeroever. Dit jaar hebben we met ons ploegje al twee keer een halve finale gehaald. De prijzenpot varieert nogal: bij het ene tornooi wonnen we 25 euro cash en een paar flessen wijn.”

John Travolta

“Ik probeer wekelijks een filmpje mee te pikken. Bij UGC heb ik een filmabonnement: dat kost 16 euro per maand en dan mag je onbeperkt films gaan kijken. De laatste die ik ben gaan zien was 'The Taking Of Pelham 1 2 3', een actiefilm met Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini.”

Bron: Vacature magazine (12/09/2009)