"Extra opleiding: 15.000 euro"

Naam: Tom Hellemans
Leeftijd: 25
Beroep: Psycholoog bij het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (Terneuzen)
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Woonplaats:Aartselaar
Bruto maandsalaris: 2.600 euro
Extralegale voordelen: geen
Sparen: Maandelijks 500 euro op een spaarrekening, jaarlijks 870 euro via pensioensparen

“Ik verzorg eerstelijnszorg. Huisartsen verwijzen patiënten met psychologische problemen door naar onze dienst. Ik behandel onder meer mensen die lijden aan burn-out of last hebben van angstaanvallen. Als na acht tot tien sessies het probleem niet is opgelost, verwijs ik ze door naar gespecialiseerde psychologen.

In Terneuzen werk ik voltijds: vier dagen van negen uur. Eén dag per week werk ik nog in het ziekenhuis van Bornem in het team van de neuropsychiatrie. Dat levert me maandelijks zo'n 600 euro bruto op.”

Gezondheidspsycholoog

“Momenteel volg ik in Utrecht de opleiding 'Gezondheidspsycholoog'. Die duurt twee jaar en kost 15.000 euro. De helft daarvan betaalt mijn werkgever, de andere helft betaal ik zelf. Omdat ik nadien ook in betere loonschalen zal terechtkomen, zou ik die investering op twee à drie jaar moeten kunnen terugverdienen.”

VW Polo: 15.000 euro

“Ik huur voor 570 euro een appartement in het centrum van Aartselaar. Op termijn zou ik in deze streek wel iets willen kopen. Mijn laatste grote aankoop was een Volkswagen Polo diesel waar ik 15.000 euro voor betaald heb. Ik heb die wagen echt nodig om naar het werk te rijden. Ik rij dagelijks 150 kilometer, maar gelukkig staat daar een gunstige kilometervergoeding tegenover: netto verdien ik daardoor elke maand zo'n 125 euro extra.”

100 euro voor weekend Franchorchamps

“Onlangs ben ik met een groep vrienden en kennissen een weekendje weg geweest. We hadden met dertien personen in Franchorchamps voor 750 euro een huisje gehuurd om te pokeren, spelletjes te spelen en van de omgeving te genieten. Gelukkig speelden we niet voor echt geld, daardoor kostte het weekend mij slechts een kleine 100 euro.”