'Elevator talk': succesvol presenteren in 3 minuten

Beeld je in dat je drie minuten met de ceo van een bedrijf in de lift staat en dat je in die tijd jouw verhaal moet brengen, zonder slides. Ziedaar het basisprincipe van 'de elevator talk'. Niet zo efficiënt als een klassieke PowerPoint-presentatie van 20 minuten, denk je? Fout gedacht, en wel om deze 5 redenen.

1. Door de korte duur van een elevator talk is het makkelijker om te concentreren op 2 of 3 belangrijke boodschappen en die duidelijk naar voor te brengen.

2. Een elevator talk is zeker aan te raden bij een video- of teleconferencing. Je hebt minder contact met het ‘publiek’ bij dit type presentaties. Vermijd dus om lang alleen aan het woord te zijn. Licht de belangrijkste punten toe in een enkele minuten (kondig dit ook aan) en geef het publiek ruim de mogelijkheid om vragen te stellen (kondig dit op voorhand ook in de mail aan). Dit verhoogt de interactie en komt de presentatie alleen maar ten goede. 

3. Een elevator talk is het krachtigst zonder slides. Dit betekent dat je alle aandacht kunt geven aan het publiek waardoor de boodschappen veel duidelijker overkomen. Vaak heeft het publiek op voorhand de slides gekregen maar gezien je die niet gebruikt tijdens de presentatie zijn ze wel verplicht om te luisteren. Bij het beantwoorden van de vragen kun je wel gebruik maken van de slides om zaken te verduidelijken.  

4. Wanneer je slechts een namiddag of een paar uur tijd hebt om je voor te bereiden op een presentatie dan heb je niet de tijd om een presentatie van 20 minuten uit te werken.  Concentreer je op een 3 à 5-minuten-presentatie maar bereid die wel heel goed voor.

5. Wanneer je een elevator talk doet dan hoef je geen extra werk en tijd te steken in het maken van vereenvoudigde slides, wat een geruststellende gedachte is.

Een variant op de Elevator Talk is Pecha Kucha. Klik hier voor meer info.