Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Een ecologische tas voor 80 euro"

Naam: Tim Van der Donck
Leeftijd: 20
Beroep: Verkoper bij Ikea (Wilrijk)
Burgerlijke staat: Single
Woonplaats: Antwerpen
Netto maandsalaris: 1.330 euro
Extralegale voordelen: Geen
Sparen: 150 euro per maand
Beleggingen: Geen


Tuinmeubelen

“Ik sta op de afdeling tuinmeubelen bij Ikea en begeleid klanten bij hun aankopen. Daarnaast moet ik er ook voor zorgen dat de toonzaalmodellen in mekaar geschroefd worden. Af en toe komt er papierwerk bij kijken en moet ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat de uurroosters kloppen.

Ik werk dertig uur per week. Meestal begin ik om 10 uur en werk dan tot 16.15 uur. Vrijdag zijn we open tot 21 uur 's avonds, als ik die late shift heb, start ik om 15 uur.”

Appartement met drie slaapkamers

“Ik huur samen met mijn zus een appartement in de buurt van de Jan Van Rijswijcklaan. Het kost 780 euro per maand en is 150 vierkante meter groot met drie slaapkamers. We delen die kosten, dus ik betaal 390 euro.”

Tas uit Gdansk

“Ik ben verslaafd aan tassen: ik heb er een stuk of vijftien. Bij American Outfitters heb ik me onlangs voor 80 euro een eco-tas gekocht: die is gemaakt met gerecycleerde stoffen en materialen van andere tassen. Mijn mooiste exemplaar heb ik in Gdansk in Polen aangeschaft. Op de plaatselijke markt stond een leerlooier die fantastische tassen verkocht. Ik heb er voor 150 zloty, omgerekend een kleine 35 euro, een mooi exemplaar gekocht. Het is het model van een oud boekentasje.”

Drie meter dvd's

“In de woonkamer staat voor een meter of drie dvd's. Ik koop maandelijks voor zo'n 250 euro aan films en series. Soms vind ik wel wat in de Fnac, maar omdat ik nogal van indie-cinema en alternatieve series houd, koop ik meestal via het internet. Op Kapaza heb ik me onlangs voor amper 40 euro het tweede en derde seizoen van de serie 'Arrested Development' aangeschaft.”