"9000 euro voor een quad"

Naam: Bernard Verduyn
Leeftijd: 50
Beroep: Bediende aan het Heilige Drievuldigheidscollege, aan de Leuvense Oude Markt
Burgerlijke staat: Gehuwd
Woonplaats: Pellenberg
Netto maandsalaris: 2.050 euro
Extralegale voordelen: Geen
Sparen: “700 euro per maand, samen met mijn vrouw, die ook in het onderwijs staat.”
Beleggingen: "Weinig, die dateren nog van vroeger"

“Ik verzorg mee het secretariaat van het Drievuldigheidscollege aan de Leuvense Oude Markt. Mijn vrouw werkt ook in het onderwijs, samen slagen we erin maandelijks 700 euro op onze spaarrekening te deponeren. De crisis heeft helemaal geen invloed op onze bestedingen, we hebben allebei vast werk. Maar als ik met aannemers of zelfstandigen spreek, merk ik dat ze er wel vaak serieuze last van hebben.”

“In 1988 hebben we een halfopen bebouwing gekocht in Pellenberg voor 3,5 miljoen Belgische frank. Die lening is intussen afbetaald. Ik ben intussen een nieuwe lening aangegaan waarmee ik vorig jaar een garage heb neergezet naast ons huis, omdat dat fiscaal interessant is. De ruwbouw heeft ons 37.000 euro gekost, het is wel een erg ruime en volledig onderkelderde garage. De dakbedekking kostte nog eens 8.000 euro. Binnenkort wil ik een nieuwe oprit aanleggen. Echte hobby’s hebben we niet. Ik klus veel, een beetje prutsen aan de fietsen of de auto. En werken in de tuin, natuurlijk.”

Mobilhome op Mont Ventoux

“We trokken deze zomer twee weken met een mobilhome naar de Provence, met het hele gezin. In het hoogseizoen kost dat veel, normaal reken je toch best 950 euro per week. We hebben twee weken aan 1.200 euro kunnen bekomen. Het was de eerste keer dat we naar Frankrijk gingen, maar mijn zoon wilde per se de Mont Ventoux beklimmen.” Hij ook? “Met de mobilhome, ja.”

“Vijf jaar geleden heb ik me een quad aangeschaft, die kostte 9.000 euro. Ik rijd er weinig mee, maar vind dat zeker geen miskoop. Af en toe koop ik wel eens hout in een bos, en dan komt die quad goed van pas om het hout te halen.”