"3000 euro voor feestelijke vakantie"

Naam: Gerda Van Haute
Leeftijd: 47
Beroep: Bediende bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen
Burgerlijke staat: Samenwonend, twee kinderen van 23 en 24 jaar
Woonplaats:Wilrijk
Netto maandsalaris: 1.600 euro
Extralegale voordelen: Gratis consultaties in het UZA, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gsm-abonnement gedeeltelijk terugbetaald
Sparen: 600 euro per maand, Arcopar-aandelen bij Dexia ter waarde van 1.500 euro

“Samen met een twintigtal collega's werk ik op het medisch archief van het UZA. We beheren de patiëntendossiers. Als een patiënt binnenkomt zorgen wij dat zijn medisch dossier op de afdeling terechtkomt waar hij behandeld wordt. Ik werk er na bijna twintig jaar nog altijd heel graag. We hebben werkweken van veertig uur, wat betekent dat we elke maand één dag recup kunnen nemen.”

Afgebroken tot op steunmuren

“Tien jaar geleden hebben we in Wilrijk een rijhuis met tuin gekocht. We hebben het volledig gerenoveerd. Onze architect heeft het helemaal hertekend: eigenlijk hebben we het pand afgebroken tot enkel de steunmuren overbleven en het vervolgens terug opgebouwd. De lening voor aankoop en verbouwing kost ons maandelijks 500 euro.”

750 euro aan cultuur

“Elk jaar bezoeken we de Cultuurmarkt: daar bestuderen we het aanbod van de verschillende cultuurhuizen en slaan we een jaarvoorraad aan inkomkaartjes in. Daar geven we, voor ons beiden, makkelijk 750 euro uit. We zijn onder meer al naar de Nekka-Nacht geweest en hebben Carry Goossens in het Fakkeltheater en Gorki in de Roma aan het werk gezien.”

Venetiaanse Rivièra

“Dit jaar zal het vermoedelijk de laatste keer zijn dat de kinderen en hun aanhang mee op vakantie gaan. Het wordt dus een extra feestelijke vakantie: we gaan tien dagen naar de Venetiaanse Rivièra. We gaan met ons zessen op hotel, halfpension, dat kost 3.000 euro.”