"300 euro voor trouwfeest"

Naam: Tineke Van Esbroeck
Leeftijd: 26
Beroep: Verpleegster AZ Nicolaas (Sint-Niklaas)
Burgerlijke staat: Samenwonend
Woonplaats: Sint-Pauwels
Netto maandsalaris: 1.500 euro
Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering
Sparen: 250 euro per maand

“Ik werk nu vier jaar op de afdeling heelkunde in het AZ Nicolaas. Onze dienst bereidt de patiënten voor op een operatie en verzorgt hen na de operatie. Ik had er destijds ook stage gelopen en vond het een bijzonder fijne werkomgeving met leuke collega's.

Ik was dan ook blij dat ik er na mijn studies meteen aan de slag kon. Ik werk afwisselend vroege en late shiften. Ik heb een specialisatie in incontinentieverpleging. Dat komt van pas omdat we ook een afdeling urologie hebben.”

Huwelijksrekening

“We trouwen op 4 juli. Onze ouders sponsoren een groot deel van het feest. Ze zeggen altijd dat een trouwfeest evenveel kost als een nieuwe auto en ik denk dat dat ongeveer zal kloppen. Mijn trouwkleed heb ik bijvoorbeeld al gekocht, maar daarvan zeg ik de prijs liever niet. De dj hebben we geboekt via de feestzaal, die kost 300 euro. Ik hoop dat hij allerlei genres draait, wat mij betreft mag het best wat StuBru-achtig zijn. Een huwelijkslijst hebben we niet gelegd: we hebben wel een speciale huwelijksrekening. Huwelijkslijsten zijn niet meer van deze tijd: het voorbije jaar zijn in onze vriendenkring zeven koppels getrouwd, geen een had een huwelijkslijst.”

Loopschoenen van 30 euro

“Maandelijks geven we zo'n 300 euro uit aan boodschappen. We koken allebei, maar ik volg sinds drie jaar een kookcursus. Dat kost 80 euro per jaar, plus de ingrediënten die je in de lessen nodig hebt. Het eerste jaar leerden we de basis, het wordt elk jaar moeilijker, volgend jaar eindigen we met het maken van een echt feestmenu. Mijn hobby’s kosten niet zoveel geld. Ik probeer af en toe wat te joggen. Onlangs heb ik me een paar loopschoenen van 30 euro aangeschaft. Verder badminton ik regelmatig met een vriendin, maar ook dat kost eigenlijk geen geld.”