"2.500 euro bruto als secretaresse"

Naam: Kelly Kennis

Leeftijd: 27 jaar

Diploma: Informatica-kantoorbeheersing

Loopbaan: 1 jaar receptioniste bij Proximus, vervolgens 3 jaar helpdeskassistente, 2,5 jaar managment assistant bij Coca-Cola en sinds enkele maanden office manager bij Ebbinge & Company

Brutomaandloon als management assistant: (vorige job) 2.500 euro

Extralegale voordelen: 145 euro extra per maand, hospitalisatieverzekering, woon-werkverkeer, maaltijdvergoeding,..

Daar is ie weer: secretaressedag of liever 'management assistant day'. Want jawel, die lieve dames en heren aan de balie doen wel meer dan 'koffie zetten' en 'een beetje typen'. Kelly Kennis geeft ons een blik in haar agenda.

Wat doet een management assistant zoal?

“Als managment assistant neem je zo’n 50% van de job van je manager over. Je onderhandelt over contracten, je bent bezig met projecten, je houdt de agenda in de gaten... Binnen Coca-Cola had iedereen elkaar nodig. Mijn collega's apprecieerden mij voor het werk dat ik deed.”

“Sinds enkele maanden ben ik office manager bij Ebbinge & Company. Ik heb geen persoonlijke assitente dus de taken die ik vroeger deed, handel ik ook nu zelf af. Het verschil met mijn vorige job is dat ik nu meer verantwoordelijkheid draag.”

Hoe ziet de werkdag van een managment assistant eruit?

“Ik werkte van 8.15u tot 17u, maar deed vaak overuren. Elke dag zag er anders uit. Er kwam elke dag wel wat administratie bij kijken: facturen doorgeven, vakanties registeren, ziektes opvolgen, vervangingen zoeken... Ik ging ook op zoek naar nieuwe projecten, onderhandelde over contracten...

Wat vond je er leuk aan?

Het fijne is dat je je nodig voelt. Ik was zowel secretaresse van de manager als van het hele team. Het interessante is dat je van alles op de hoogte bent aangezien je de agenda plant,  je allerhande contacten afsluit, iedereen naar jou komt met vragen en problemen enz. Verder is de variatie in de job ook een groot pluspunt. Je bent de hele dag bezig met uiteenlopende zaken.”

En de negatieve kantjes?

“Eigenlijk niets. Ik zit al mijn hele loopbaan in de bureauwereld en ik voel me daar thuis. Ik ben altijd blijven groeien en blijven bijleren.”

Nog een laatste noot?

“Management assistants hebben al een veel positiever imago dan vroeger. Toch hoop ik dat ook de laatste vooroordelen straks de wereld uit zijn. Maar al te vaak denken mensen dat we alleen maar koffie schenken en een beetje typen. Dat zijn écht hardnekkige clichés."