"2.000 euro voor een week Tunesië all-in"

Naam: Inge Janssen
Leeftijd: 37
Beroep: Hr-verantwoordelijke bij CM Turnhout
Burgerlijke staat: Gehuwd, twee dochters van vijf en acht
Woonplaats: Turnhout
Netto maandsalaris: 1.600 euro
Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, vakantiepremie, sociaal abonnement


Voltijdse baan, 4,5 dagen werken

Samen met twee collega's en ons diensthoofd sta ik in voor de werving en selectie van CM Turnhout. In ons arrondissement werken 320 mensen voor het ziekenfonds: 150 in het hoofdkantoor, de rest in de plaatselijke kantoren. Ik coördineer en organiseer opleidingen voor onze werknemers.

Daarnaast kunnen zij bij mij terecht zowel met vragen over hun loopbaanontwikkeling of functionerings- en evaluatiegesprekken, als met heel concrete problemen, zoals onduidelijkheden op hun loonbriefje. Verder adviseren mijn collega's en ik ook de directie over het personeelsbeleid. Heel interessant vind ik de samenwerking met de collega's uit andere arrondissementen. We komen elke zes weken samen en werken in werkgroepen rond heel specifieke thema's. Ik heb een 36-uren week met glijdende werktijden. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een voltijdse baan op 4,5 dagen af te werken. Ik neem bijvoorbeeld elke woensdagnamiddag vrij. Als je met twee schoolgaande kinderen zit, is dat mooi voordeel.”

6.000 euro voor slaapkamers op zolder

Twee jaar geleden hebben we voor 150.000 euro ons huis gekocht: een halve losbouw op tien minuten fietsen van de Grote Markt in Turnhout. De voorbije twee jaar hebben we grote verbouwingswerken uitgevoerd: er is een tuinkamer aangebouwd, de kamerindeling werd aangepast, de badkamer is vergroot en we hebben een nieuw dak en isolatie laten plaatsen. Het laatste werk is de verbouwing van de zolder: daar komen twee slaapkamers voor de kinderen. Dat zou tegen dit najaar klaar moeten zijn en zal, inclusief kastinrichting en bedden dik 6.000 euro kosten.”

Relaxen in Tunesië

Sinds we ons huis gekocht hebben, zijn we niet meer op vakantie kunnen gaan: in 2006 heeft mijn man zelf veel aan de verbouwing gewerkt, vorig jaar moest hij de hele zomer voor zijn job aan de slag. Dit jaar trekken we er wel op uit: voor een weekje Tunesië all-in betaalden we 2.000 euro. Het is de eerste keer dat we zoiets geboekt hebben: we willen gewoon wat relaxen, ons amuseren en met de kinderen bezig zijn.”

Steppen: 5 euro per beurt

Twee keer per week ga ik een uur steppen in de fitnessclub: dat kost me 5 euro per beurt. Ik probeer ook om zoveel mogelijk naar het werk te fietsen. Onze auto is tien jaar oud, maar we zijn van plan om die helemaal op te rijden. We gebruiken de wagen niet zo heel veel. Als ik in Brussel een vergadering heb, probeer ik het zo te organiseren dat ik met de trein kan gaan: dan verlies ik geen tijd in de files én kan in onderweg nog wat werken.”

Bron: Vacature magazine