"180 euro voor racehond"

Naam: Bart Lingier
Leeftijd: 35
Beroep: Vloerder bij Verhelst (Oudenburg)
Burgerlijke staat: Samenwonend, twee kinderen van 14 en 16
Woonplaats: Veldegem
Netto maandsalaris: 1.600 euro
Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering, gsm, bedrijfswagen (Citroën Berlingo)
Sparen: 870 euro per jaar (pensioensparen)

“Ik ben eerder toevallig in deze branche gerold. Toen ik in de jaren negentig afstudeerde als regent lichamelijke opvoeding was er een overaanbod aan leerkrachten LO en kon ik nergens aan de slag. Ik heb me toen bij een interimbureau in Brugge ingeschreven en heb daar de ene na de andere job gedaan.

Uiteindelijk ben ik als vloerder beginnen werken. Omdat ik ontdekte dat ik veel voldoening uit mijn werk haalde, heb ik op een bepaald moment echt voor deze 'stiel' gekozen. Sinds twee jaar ben ik aan de slag bij Verhelst, een bouwbedrijf met bijna 800 werknemers. Dat biedt ook doorgroeimogelijkheden.”

Huishuur: 600 euro per maand

“Sinds acht maanden woon ik samen met mijn vriendin en haar kinderen. We huren een huis in Veldegem voor 600 euro per maand. Ik had zelf al een huis in Diksmuide, maar met de kinderen was het praktischer dat ik naar Veldegem verhuisde. Ik ben mijn huis nu aan het verkopen.”

Citytrip Parijs: 500 euro

“Sinds mijn zestiende ga ik elk jaar een paar dagen naar Parijs. Ik schat dat we tijdens zo’n weekend met zijn tweeën ongeveer 500 euro per dag opdoen aan hotel, eten en drinken en winkelen. Andere hobby’s zijn fietsen, wandelen en lopen. Vaak nemen we dan onze hond mee op stap. Drie jaar geleden hebben we een greyhound gekocht. Soleil is nu de schat van onze familie en kostte 180 euro. Ze is een racehond die door de organisatie Greyhounds In Nood uit het Spaanse hondenrennencircuit gered is. Als de honden daar niet meer 100 procent presteren, worden ze letterlijk gemarteld: volgens het bijgeloof van de fokkers worden de nakomelingen daar dan beter van.”