Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wordt twitterazzo het woord van het jaar?

Naar goede jaarlijkse gewoonte kan er weer gestemd worden op het woord van het jaar. Van Dale zette zopas een lijstje online met de 10 genomineerde woorden van 2009. Dit jaar staan er opvallend veel woorden in die een link hebben met werk en economie.

1. Griepcommissaris: In België de naam van een functionaris die van overheidswege is belast met voorlichting over griep en ook wel de coördinatie over de griepbestrijding.

2. Hypotheekleed: Sociaaleconomische ellende die het gevolg is van de onmogelijkheid de rente (en aflossing) voor een hypotheek te voldoen.

3. Recessionista: Modebewuste vrouw die ook tijdens een recessie modieuze kleding en accessoires koopt, maar haar uitgaven daarvoor beperkt door vooral tijdens de uitverkoop en in outlets te shoppen

4. Tomtomburger: Burger voorgesteld als iemand die zich op zijn levensweg passief laat leiden door de mogelijkheden die de staat hem biedt.

5. Twitterazzo: Iemand die twitterberichten verstuurt, met name een fanatieke twitteraar.

Welk woord vind jij het leukst?

Benieuwd welke andere woorden het haalden? Surf dan voor 16 december naar www.woordvanhetjaar.nl en geef je stem. Iedereen die zijn stem uitbrengt, ontvangt als dank een pdf-document met tien korte columns over het ontstaan van deze woorden. Het winnende woord wordt op donderdag 17 december bekend gemaakt.

Tekst: Catherine Nuyttens