Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Woensdag bij PwC

Vandaag kom ik pas toe op kantoor rond 10 uur. Ik moest deze ochtend naar het gemeentehuis om wat persoonlijke zaken te regelen. Gelukkig is dat bij PwC geen enkel probleem, we zijn hier allemaal flexibel. Begin je ’s morgens wat later dan haal je dat ’s avonds gewoon in.


Er staan vandaag geen vergaderingen op de agenda wat me toelaat om een aantal zaken echt af te werken. ’s Ochtends kijk ik een benchmarkingstudie na die Charlotte heeft voorbereid. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het gaat hier namelijk om centrale aankoopdiensten wat geen traditionele oefening is en bovendien was het voor Charlotte haar eerste benchmarkingoefening. We werken dit samen af en zo zijn we perfect voorbereid om dit morgen met Xavier te bespreken. Je kan aan de kwaliteit van Charlotte haar werk merken dat transfer pricing haar interesseert. Hoe kan het ook anders als dit de hotste topic van de internationale fiscaliteit is.


Enkele aandachtige lezers hebben mij laten weten dat de link naar de website van de OESO ontbrak in de tekst van gisteren. Langst deze weg wens ik dit even recht te zetten: http://www.oecd.org/dataoecd/59/40/41346644.pdf


Vorige week hadden Xavier en ik een vergadering bij een van onze klanten. Deze klant is een befaamde wereldspeler op het vlak van technologie. Vorig jaar zijn we gestart met het opstellen van een transfer pricing policy voor de verschillende transacties waarin de groep betrokken is. Sindsdien ontmoeten we de klant op regelmatige basis. We bespreken hoe we het project in een finale plooi kunnen leggen en we besluiten dat we hen in de loop van volgende week (deze week dus) een voorstel zullen bezorgen. Dat voorstel werk ik in de loop van de voormiddag uit. Eens het voorstel afgewerkt is, stuur ik het door naar Xavier en bereid ik de vergadering van vrijdag met Patrick voor. Het gaat om een dossier dat een hele tijd heeft stilgelegen en plotseling in een stroomversnelling is gekomen. Ik neem de informatie door die de klant ons bezorgd heeft, ga op zoek in ons archief naar wat we in het verleden reeds voor dit dossier hebben gedaan en neem vervolgens alles door. Het is belangrijk om steeds goed voorbereid naar vergaderingen te gaan zodat de klant ook weet dat je als zijn adviseur “on top of things” bent.


In de loop van de namiddag bereid ik nog een voorstel voor een andere klant voor. Ondertussen bekijk ik eveneens de facturatie voor één van onze grootste klanten. We moeten de klant nog factureren voor een aantal projecten die we in het verleden gedaan hebben. Ik bel Isabel die voorstelt om het tijdens de vergadering van volgende week met de klant te bespreken. Zo is dit heikel facturatieprobleem ook weer snel van de baan.


PwC is een organisatie waar je zeer veel kan leren van mensen die binnen hun expertisegebied internationaal befaamd zijn. Isabel is zo een van die mensen. Ze wordt niet voor niets door ‘Internatational Tax Review” aangeduid als “a superstar” in transfer pricing. Haar aanwezigheid in België zorgt er ook voor dat we met onze transfer pricing groep zeer mooie projecten kunnen binnenhalen en dat we bovendien een centrale rol bekleden binnen het transfer pricing netwerk.


Voilà, het is nu bijna 20 uur en het is tijd om naar huis te gaan. Ik kijk alvast uit naar morgenavond. Dan komen namelijk onze toekomstige collega’s naar kantoor Brussel voor een social event….


Jonas Van de Gucht, Senior Tax & Legal Services


Lees de volgende aflevering.