Wie zijn de rijkste vrouwen ter wereld en hoeveel verdienen ze?

Wie zijn de rijkste vrouwen ter wereld zijn en hoe groot is hun fortuin? Vacature.com ging het na.

Liliane Bettencourt

asset/45165

Vermogen: 22,9 miljard dollar
Land: Frankrijk

Als dochter van L’Oreal oprichter Eugene Schueller, werd zij grootste aandeelhouder van het imperium. De cosmeticareus leverde haar een gigantisch fortuin op. Bettencourt kwam in 2010 in opspraak toen haar dochter haar onder toezicht wilde plaatsen omdat ze de gelduitgaven van haar moeder niet meer vertrouwde. Toen ook de Franse Minister van Arbeid Eric Woerth in verband werd gebracht met haar belastingsaangifte, werd het een echte staatszaak. Ondertussen hebben moeder en dochter zich verzoend, maar het gerecht heeft nog een hele kluif aan de zaak.

Zhang Xin

asset/45166

Vermogen: 3 miljard dollar
Land
: China

Samen met haar man Pan Shiyi staat ze aan het hoofd van het bouwontwikkelingsbedrijf SOHO China. Daar staan ze bekend als één van de meest succesvolle zakenkoppels. Ze startte haar carrière bij Goldman Sachs in New York.


Oprah Winfrey

 

asset/33470

Vermogen: 2,5 miljard dollar
Land: Verenigde Saten

Mocht niet in het lijstje ontbreken: Oprah Winfrey. Na een harde en armzalige jeugd werkte ze zich op tot de koningin van de Amerikaanse dagtelevisie. Haar imperium breidt steeds meer uit. Binnenkort zal ze werk maken van The Oprah Winfrey Network.


Meg Withman

asset/45169

Vermogen: 1,3 miljard dollar
Land: VS

Ze stond tot 1998 aan het hoofd van Ebay, een van de meest populaire websites wereldwijd. Ze was er 10 jaar CEO. Nu richt ze haar pijlen op de Amerikaanse politiek.


Hind Hariri

asset/45170

Vermogen: 1,1 miljard dollar
Land: Libanon

Van haar vader, de voormalige Eerste Minister van Libanon, Rafik Hariri, erfde ze een aandeel in de bouw-, media- en bankholdings van haar familie. Nog maar 24, maar wel de jongste vrouwelijke miljardair ter wereld.


Teresa Heinz Kerry

asset/45171

Vermogen: 1 miljard dollar
Land: VS

Haar fortuin erfde ze van haar voormalige man, Henry John Heinz. Op zijn beurt erfgenaam van de Heinz Ketchup familie. Ze werd geboren in Mozambique en groeide daar ook op. Na het overlijden van haar man trouwde ze met John Kerry, senator en voormalig presidentskandidaat.

 

Bron: Forbes