"Werknemers én werkgevers die nu nog rotsvast in een mooi uitgetekend carrièrepad of een vast afgelijnde dag op kantoor geloven, dromen"

 

Welkom in de toekomst

Kan je je nog een wereld voorstellen waarin er geen mails via de smartphone je leven binnen zoemen? Waarin je de goorste hotelkamers niet online kan detecteren of je het wereldnieuws niet meteen meekrijgt via Twitter of andere kanalen? Beseffen je kinderen of neefjes dat afspraken met vrienden of pittige roddels over de lerares wiskunde vroeger niet via Facebook of sms maar gewoon per telefoon werden uitgewisseld? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar dat soort prehistorie ligt hooguit tien jaar achter ons.

Het tempo waaraan onze maatschappij verandert, lag nooit zo hoog als het voorbije decennium. En samen met die maatschappij zijn ook wij – en de wijze waarop we in het leven staan – ingrijpend geëvolueerd. Of we dat nu graag willen of niet.

Ergens halverwege die prehistorie en nu vervelde Vacature van een flink uit de kluiten gewassen krantenbijlage tot een volwaardig magazine. Zes jaar later willen we die metamorfose nog eens overdoen. Vanuit het besef dat de wereld waarin we nu leven en werken amper nog te vergelijken valt met die waarin we toen met een wit blad startten. U bent er mondiger en directer op geworden de voorbije jaren, u kan en wil overal uw mening kwijt en het adjectief in de term ‘sociale media’ staat daar niet voor niets. Met dit nieuwe magazine willen we daar graag op inspelen. We willen het debat aangaan waar het kan, de controverse opzoeken als het moet. En we willen graag ook jouw stem in dat debat horen, via welk kanaal dan ook. We gaan, hier en aan de andere kant van de wereld, op zoek naar inspirerende verhalen, maar zullen je met evenveel genoegen ook af en toe stevig tegen de schenen schoppen. We hopen een praktische gids te kunnen zijn, op en naast de werkvloer. En, last but not least, willen we ook mee de agenda zetten. Vanuit het besef dat economie en arbeidsmarkt anno 2012 geen ver-van-mijn bedshow meer zijn, maar meer dan ooit prominent deel uitmaken van jouw en onze dagdagelijkse leefwereld. Van 9 tot 5, maar almaar vaker ook vroeger of later. Want werknemers én werkgevers die nu nog rotsvast geloven in een mooi uitgetekend carrièrepad of een vast afgelijnde dag op kantoor dromen. De spelregels op de arbeidsmarkt zijn ingrijpend veranderd, met flexibiliteit, interactie en conversatie als nieuwe sleutelbegrippen. Werknemers die dat niet beseffen, prijzen zichzelf uit de markt. En werkgevers die daarin niet willen meegaan, solliciteren spontaan voor een ticket richting prehistorie. Enkele reis welteverstaan.