Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Werknemers in Brazilië, India en China geloven er weer in

Hr-dienstverlener Kenexa meet elk kwartaal het werknemersvertrouwen bij werknemers uit Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De index gaat uit van een score 100 (ijkpunt in juni 2008). Haalt een land een hoger cijfer, dan wijst dit op een stijgend werknemersvertrouwen. Een lager cijfer wijst op een dalend werknemersvertrouwen.


Alles wijst op heropleving


Het werknemersvertrouwen zit in de lift in Brazilië (107,5), China (105,6) en India (101, 3). Frankrijk (94,9), Japan (94,0) en Spanje (92,4) zitten duidelijk nog in een dipje. De VS strandt op een score van 97,1. De hoogste stijging werd opgemeten in China, Italië en Brazilië.


Het vertrouwen wereldwijd is lichtjes gestegen ten op zichte van de meting in het derde kwartaal. “We beginnen 2010 met een positieve noot”, becommentarieert Anne Herman, woordvoerster bij Kenexa, de resultaten. “We hebben het werknemersvertrouwen ook gekoppeld aan het bruto nationaal product van verschillende landen. Daaruit bleek dat als het vertrouwen stijgt, het bnp en de prestaties van de bedrijven zouden moeten stijgen. Dat wijst erop dat we in een staat van heropleving lijken te zijn.”(JS)