Werkneemster meldt bom zodat baas vlucht niet mist

De 31-jarige Claudia De La Rosa uit Zuid-Florida was bang dat haar baas zijn vliegtuig naar Honduras zou missen. En dus mailde ze anoniem naar de luchthaven en vertelde ze dat ze een bom in het vliegtuig geplaatst had.


De 31-jarige Claudia De La Rosa uit Zuid-Florida was bang dat haar baas zijn vliegtuig naar Honduras zou missen. En dus mailde ze anoniem naar de luchthaven en vertelde ze dat ze een bom in het vliegtuig geplaatst had. Ze hoopte dat het vliegtuig daardoor een paar uur vertraging zou oplopen. De politie doorzocht het toestel maar vond niets. Het vliegtuig bleef urenlang aan de grond staan.


Boete van 7.500 dollar


De politie kon Claudia’s IP-adres via haar e-mail traceren. Bij haar arrestatie bekende ze meteen. Tijdens de ondervraging beklemtoonde ze meermaals dat het haar schuld was dat haar baas zijn vliegtuig dreigde te missen. Ze kwam die ochtend te laat op haar werk waardoor haar baas moest wachten om naar de luchthaven te vertrekken. Ze dacht dat de bommelding hem meer respijt zou geven. Claudia werd geverbaliseerd en riskeert nu een boete van 7.500 dollar. (JS)