In welk beroepen vind je de meeste singles?

In welke beroepen vind je de meeste singles? Bakkers staan met stip op nummer één, zo vonden we op basis van de Salarisenquête uitgevoerd door K.U.Leuven en Vacature. Benieuwd welke beroepen nog in de top 5 staan?

Beroep % singles

1. Bakker

42.5

2. Bibliothecaris

37.1

3. Animator

35.3

4. Horecapersoneel

33.8

5. Postbode

33.8

(Bron: Salarisenquête K.U.Leuven/Vacature)

Bakkers, bibliothecarissen en animatoren zijn beroepen waarin de meeste singles aan het werk zijn. Opvallend is dat singles vooral oververtegenwoordigd zijn in de beroepen met 'gezinsonvriendelijke' uren, zoals bakker, horecapersoneel of postbodes. Maar ook in de beroepen waar veel jonge mensen aan de slag zijn, zoals uitzendconsulenten en reisagenten. Singles zijn ondervertegenwoordigd in beroepen die je spontaan associeert met 'gesettelde' personen, bijvoorbeeld kantoorhouder, militair of medicus.

Bibliothecaris op nummer 2

Al moet bij deze cijfers de nodige nuance aan de dag gelegd worden. Zo zijn de beroepen waarvan er te weinig respondenten waren, niet opgenomen in het lijstje. Dat bibliothecarissen zo hoog scoren in dit lijstje ligt wellicht aan het hoge aantal vrouwen werkzaam in dit beroep (76%) en de relatief hoge gemiddelde leeftijd (42 jaar). Dat doet vermoeden dat in bepaalde beroepen vooral werknemers actief zijn met kenmerken die positief samenhangen met de kans op single zijn (jonge leeftijd, vrouw zijn, ...).

Benieuwd of jouw beroep in de top 20 staat? Klik hier!

En bekijk ook deze lijstjes:
- De 10 best betalende sectoren
- De 10 best betaalde modellen wereldwijd
- Top 10 van rijkste Belgische families