Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"We werken aan nieuwe communicatiemiddelen voor een betere 'ontsnippering'."

Ilse Luypaerts

Leeftijd: 27 jaar
Functie: Communicatieverantwoordelijke bij het Agentschap Wegen en Verkeer
Diploma: Bachelor Communicatiemanagement (momenteel laatste jaar Master in de Communicatiewetenschappen)

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Ilse Luypaerts (27), communicatieverantwoordelijke bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Lees de rest van haar werkweek op de site van Jobpunt Vlaanderen.

 

Deze voormiddag heb ik om 9u30 een vergadering in Antwerpen. Dat heeft verschillende voordelen. Zo kan ik ruim om tijd zijn en toch een klein beetje langer slapen. Doordat ik een uurtje vroeger dan nodig in Antwerpen arriveer, kan ik in alle rust nog wat mails behandelen voor de vergadering begint.

Het overleg van deze voormiddag gaat over ontsnippering. Ons agentschap heeft een zeer brede waaier van activiteiten. Dit maakt het soms lastig om als woordvoerder van alles goed op de hoogte te zijn, maar maakt mijn job vooral ook boeiend omdat er zoveel interessante onderwerpen zijn om over te communiceren. Hierdoor leer ik elke dag wel iets bij.

Naast het aanleggen en onderhouden van wegen besteden we ook heel wat aandacht aan milieu en natuur. Zo werd recent ecoduct De Munt gebouwd in Wuustwezel. Om ontsnippering en alle voordelen ervan in de verf te zetten, werken we aan een aantal nieuwe communicatiemiddelen. Veel meer kan ik hierover niet zeggen, wat het project is nog “top secret”.

Na het overleg neem ik de trein naar Brussel. Alweer een rustig moment om wat mail te behandelen. Bij mijn aankomst in Brussel is bijna alle achterstand van mijn weekje verlof weggewerkt.

Deze namiddag staat er nog een overleg op het programma. Hoewel ik overtuigd ben van het nut van overlegmomenten, vind ik het toch altijd een beetje verloren tijd als er nog veel werk ligt te wachten. Toch was ook dit overleg nuttig en heb ik alweer veel bijgeleerd over de manier waarop nutsmaatschappijen hun werken plannen.

Na het overleg is er nog net tijd om nog wat helpdesk mailtjes voor ons innovatieplatform te behandelen. Ondertussen zijn ze in New York ook wakker en dat communiceert net iets makkelijker. De rest van het administratieve werk zal moeten wachten tot morgen.