Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Waarom is Securex een groeikampioen?

Securex heeft na het uitbreken van de economische crisis in 2008 ingezet op het behouden van de medewerkers. “2009 en 2010 waren stabiele jaren. Nu de economie begint aan te trekken, zijn we goed geplaatst om opnieuw te groeien en aan te werven. Wij werven enkel nog hooggeschoolden aan”, zegt David Ducheyne, chief people officer bij Securex.

“Van bachelors met een specialisatie in personeelswerk, consulenten en psychologen, tot verpleegkundigen en arbeidsgeneesheren, alle diploma’s in het brede hr-veld zijn door ons gegeerd. Dit jaar werven we nog 120 medewerkers  aan.”

Telewerken, sabbatjaar

“Wij bieden een grote diversiteit aan functies en carrièremogelijkheden.  Wilt u uw vakkennis verdiepen en doorgroeien tot expert, of maakt u liever carrière in management? 53 procent van de werknemers bij Securex doet regelmatig aan telewerken, een derde werkt deeltijds en ook over een sabbatjaar kan gesproken worden. Voor diegenen die carrière willen maken is een intensief loopbaantraject met een doorgedreven coaching mogelijk.

Als niet-beursgenoteerd bedrijf met de hoofdzetel in België, kan Securex investeren in mensen op de lange termijn. “Elke werknemer moet kunnen groeien en meer toegevoegde waarde creëren tijdens zijn of haar carrière bij ons. Met 3,5 procent is ons verloop dan ook erg laag”, zegt Ducheyne.

500 euro netto bij nieuwe aanwerving

Gemiddeld volgt elke werknemer 5 dagen per jaar een formele opleiding. Bijkomende workshops binnenshuis zorgen voor een goede interne kennisoverdracht. Het netwerk van de Securex-medewerkers is het belangrijkste rekruteringskanaal. “Face-to-face contacten werken nog steeds het best, en dat is zo in beide richtingen”, volgens Ducheyne. “Securex-medewerkers een premie van 500 euro netto voor elke succesvolle aanwerving die zij aanbrengen.”

Bekijk de volledige lijst van groeikampioenen in finance.