Waarom is Optima Financial Planners een groeikampioen?

“Financiële planning voor ondernemers en zelfstandigen bestond niet in België tien jaar geleden. We hebben echt een gat in de markt ontdekt”, vertelt Stef De Baets, hr-manager van Optima Financial Planners.

“Met onze 14.000 klanten in Vlaanderen en Wallonië en 350 medewerkers, waaronder een aantal zelfstandige agenten, kenden wij de voorbije jaren een exponentiële groei. Sinds 2010 hebben we zelfs een kantoor in Madrid.”

Intensief aanwerven

“Onze groei werd in de eerste plaats gestuurd vanuit de nood die er was bij ondernemers. Wij hebben daarop gereageerd door een intensief aanwervingsbeleid van hooggeschoolden. Vooral economische en juridische diploma’s zijn bij ons gegeerd. Wij werven vooral economen en juristen aan, liefst met een specialisatie in notariaat en/of fiscaliteit of een eerste ervaring in adviesverlening. We rekruteren vooral via aanbevelingen van het eigen personeel, via advertenties en jobbeurzen.”

“Onze mensen verkopen geen standaardproduct of -dienst zoals bij een bank. Zij zijn meer dan een kleine schakel in het geheel: ze tekenen een totaalplan uit op maat van elke ondernemer of vrije beroeper. Mensen die deze klantgerichtheid hebben, voelen zich bij ons thuis. Die combinatie tussen de aanpak van onze consulenten en het gat in de markt dat we ontdekt hebben, is verantwoordelijk voor onze sterke groei.”

Lokale verankering

“Onze fiscalisten en andere experts van ons kenniscentrum moeten vooral analytisch erg sterk zijn. Van onze consulenten die rechtstreeks in contact staan met de klant verwachten wij dat ze, naast een gedegen technische kennis, ook communicatief en commercieel erg sterk staan. Het vraagt een groot empathisch vermogen om bij elke klant goed in te schatten wat voor hem of haar belangrijk is en zo een plan op maat te kunnen aanbieden. Lokale verankering is belangrijk. Wij proberen zo dicht mogelijk bij de klant te werken. Daarom sturen we liefst een Limburger naar een Limburgse klant.”

“Onze naambekendheid is sterk vergroot door onze advertenties en onze reclamecampagnes. Dat is een bijkomend voordeel als je aanwerft. Toch wordt het  steeds moeilijker om witte raven te vinden”, getuigt Stef De Baets. “En wie bij Optima wil doorgroeien, start aan de basis en doorloopt alle functies binnen het bedrijf.”

Bekijk de volledige lijst van groeikampioenen in finance.