Waarom ex-toppers in een zwart gat vallen

Jo Sanders, tot eind vorig jaar vennoot bij Ernst & Young België en vandaag zelf actief als coach en adviseur voor toppers uit het bedrijfsleven, legt de vinger op de wonde

:  “Na een ontslag komen die (gewezen) toplui tot het besef dat ze jarenlang op handen gedragen en gerespecteerd werden omwille van hun functie, en niet noodzakelijk omwille van hun persoonlijkheid. Door hun netwerk, maar misschien net zo goed door sommige vrienden. Vooral het besef dat je plots niet belangrijk meer bent, is heel confronterend. Dan komt het er op aan om alles opnieuw tot de juiste proportie te herleiden, en voor jezelf uit te maken wat je als mens al dan niet belangrijk vindt.”

Michel Deboeck, consultant en door de wol geverfde gewezen hr-manager bij onder meer BNP Paribas Fortis: “Van de ene dag op de andere valt de macht weg, verdwijnt het aanzien. Vergeet niet dat heel wat van die toppers dag in dag uit omringd worden door een hele hofhouding van mensen die hen er constant op wijzen hoe goed en belangrijk ze wel niet zijn. Daar komt nog bovenop dat iemand die het maatschappelijk zo ver gebracht heeft daar meestal ook heel wat heeft voor moeten opofferen. Als dat dan plots allemaal wegvalt, tja, dan komt die klap natuurlijk extra hard aan, ook al omdat die mensen naast hun werk vaak veel minder hebben om op terug te vallen. Het duurt dan ook veel langer alvorens zo iemand alles opnieuw mooi op een rijtje heeft.”