Waarom is EDF Luminus een groeikampioen?

EDF Luminus is producent en verdeler van elektriciteit en gas. Het bedrijf is ontstaan in 2005, na de overname van Luminus door EDF en is de voorbije jaren sterk gegroeid.

“We hebben voordeel gehaald uit onze positie als uitdager, net na de liberalisering van de Belgische energiemarkt”, zegt Sonia Frey, HR Development Manager. “Het is een fenomeen dat ook speelde in de telecomsector: mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe speler en staan open voor interessante tarieven.” Een andere succesfactor, volgens Frey, is de grote complementariteit tussen EDF en Luminus. Het eerste bedrijf stond sterk in de productie van elektriciteit, terwijl het tweede veel ervaring had als verdeler. EDF Luminus is ondertussen de tweede grootste speler op de Belgische energiemarkt en kwam vorig jaar voor 63,5 procent in handen van EDF (Electricité de France), concurrent van het eveneens Franse GDF-Suez.

1.000 werknemers

Het personeelsbestand is niet evenredig meegegroeid met de omzet. EDF Luminus telt ongeveer 1.000 medewerkers, in 2006 waren dat er 850. “Een hogere productie vraagt niet noodzakelijk meer mankracht”, legt Frey uit. “Wij hebben onze productiviteit ook verhoogd door processen te rationaliseren.”

Opvallend: nagenoeg alle medewerkers van EDF Luminus zijn hoogopgeleid. “Logisch,” meent Frey, “want zowat alle jobs binnen een energiebedrijf vragen gespecialiseerde technische kennis.” Waarmee Frey niet wil gezegd hebben dat diploma’s zaligmakend zijn. “Mensen die geen diploma hebben gehaald maar wel beschikken over de juiste vaardighden en attitude, of relevante ervaring kunnen voorleggen, krijgen bij ons zeker een kans. Dan denk ik vooral aan jobs in verkoop of klantendienst, waar persoonlijkheid een grote rol speelt.”

100 nieuwe werknemers per jaar

Of het aantrekken van hoogopgeleiden heeft bijgedragen tot het succes van het bedrijf? Frey denkt van niet. “Ik denk dat onze uitgebreide interne opleiding - minstens acht dagen per persoon per jaar - en de goede opvolging van onze mensen bepalender is. Omgekeerd maken de goede prestaties van het bedrijf het wel makkelijker om gegeerde hooggeschoolden aan te trekken. Vooral bij mensen die spontaan solliciteren, zien we dat ze gecharmeerd zijn door de groei en stabiliteit van ons bedrijf.”

Het aantal externe aanwervingen schommelt rond de honderd per jaar. De gezochte profielen kunnen variëren. “Op korte termijn kijken we uit naar mensen voor de  financiële afdeling en naar ict’ers. Vooral dan ict’ers die een technologische kennis combineren met een goed inzicht in de business van de klant. Precies de profielen die iedereen zoekt dus. Maar ook voor onze call centers en klantendienst vinden we moeilijk de geschikte mensen. Een oud zeer, waar zowat ieder bedrijf mee kampt.”

Terug naar de lijst met groeikampioenen in ict & engineering.