Waarom is Deloitte een groeikampioen?

Jaarlijkse groeicijfers van 10 tot 20 procent waren eerder de regel dan uitzondering bij Deloitte en de organisatie was dan ook continu op zoek naar nieuw talent. De financiële crisis zorgde even voor een trendbreuk maar voor boekjaar 2012 - dat bij Deloitte begint op 1 juni 2011 - voorziet het bedrijf opnieuw een groeicijfer van 6 tot 8 procent.

“Onze mensen doen ons bedrijf groeien”, zegt Rik Vanpeteghem, ceo van Deloitte Belgium. Lieven De Groodt, associate partner human resources voegt er aan toe: “De leercurve is hier zeer steil. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk groeikampioenen.”

Bij Deloitte spreekt men over een ‘innovatie-democratie’. Zowel de adviesdiensten als de projecten ter verbetering van de efficiëntie van bedrijfsprocessen, worden bekeken. “Via multidisciplinaire teams van accountants, financiële en risicoexperten, juristen en ingenieurs proberen we  nieuwe, slimme combinaties van diensten te creëren en zo totaaloplossingen aan te bieden op maat van de klant of in een voor ons nieuw marktsegment. We komen binnenkort met een nieuw e-accountancy aanpak op de markt, gericht op kleinere kmo’s en eenmanszaken. Dat is voor ons een nieuwe markt”, zegt Rik Vanpeteghem.

Meer coaching

Deloitte is een belangrijke rekruteerder op de Belgische markt. Dit jaar worden zowel 300 schoolverlaters als 300 medewerkers met ervaring aangeworven. Lieven De Groodt: “Bij campussenbezoeken gaan enkele jonge medewerkers mee. Zij zaten enkele jaren geleden zelf nog op de universiteit of hogeschool. Zij kunnen op de meest authentieke manier overbrengen hoe het is om bij Deloitte te werken. Vandaag zoeken we nog jongeren in onze verschillende domeinen. Zij vinden hun thuisbasis in kleinere teams afhankelijk van interesse en specialisatie, ook regionaal.”

Een ‘Deloitter’ moet vooral klantgericht en open van geest zijn, een teamspeler ook. Naast een diepe technische kennis verwachten wij dat zij zich zullen ontwikkelen tot all-round businessconsulenten.” Vanpeteghem: “De komende jaren zullen we ook nog meer inzetten op coaching.”

Bekijk de volledige lijst van groeikampioenen in finance.