Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Waarom is Accenture een groeikampioen?

“In een wereld die steeds meer globaliseert, is het aanpassingsvermogen van een bedrijf de sleutel tot groei”, zegt Veerle Dero, hoofd rekrutering bij Accenture in België. “Goede medewerkers aanwerven volstaat niet en een goed product of dienst leveren ook niet. Wij proberen heel goed te luisteren naar wat er in de markt beweegt en daar op in te spelen. Dat is de sleutel van ons succes."

Enkele hondereden nieuwe werknemers per jaar

"Er komen steeds nieuwe markten bij, ook voor Belgische bedrijven, maar het vereist een groot aanpassingsvermogen, de wil om uw operationele processen te herzien, te innoveren en bereid te zijn op een andere manier zaken te doen.”

Accenture werft elk jaar een paar honderd nieuwe medewerkers aan - die allen minstens een bachelor- of masterdiploma op zak hebben - in een verhouding van 1/3 pas afgestudeerden tegenover 2/3 kandidaten met ervaring. “Ons businessmodel combineert consulting met it en outsourcing”, zegt Veerle Dero. “Dat is uniek en daarom hebben wij in verhouding veel mensen met ervaring nodig in specifieke sectoren zoals de chemie of in de informatica’.

Opleiding in Chicago

Accenture investeert bovendien in een brede waaier aan opleidingen voor zijn medewerkers, van communicatievaardigheden en ethiek tot interculturele training. Een nieuwe medewerker krijgt vijf weken training per jaar, waarvan hij of zij twee weken aan de Accenture University in Chicago doorbrengt om de projectmanagementmethodologie van het bedrijf onder de knie te krijgen.

“In een groot bedrijf als het onze, dat bovendien wereldwijd actief is, is er nood aan een gestructureerde aanpak om te vermijden dat mensen zich opsluiten in hun projectteam”, zegt Veerle Dero. “Elke werknemer heeft een carrièreadviseur counselor die hem helpt om zijn netwerk binnen Accenture uit te bouwen en die met hem nadenkt over de vaardigheden waar hij aan moet werken en de bijkomende opleidingen die hij nodig hebt. Wie goed presteert, kan om de twee, drie jaar een nieuwe carrièrestap nemen. Ook voor medewerkers die zich liever specialiseren in een vakgebied zijn er promoties mogelijk.”

Bekijk de volledige lijst van groeikampioenen in finance.