Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Vrijdag bij PwC

Vandaag is het de laatste werkdag van deze week en ook de laatste dag van deze blog. Ik ben om 8 uur op kantoor. Binnen een uur vertrek ik samen met Patrick naar een vergadering met een van onze klanten en voor de vergadering lopen we samen door de informatie die de klant ons heeft opgeleverd.

Om 10 uur komen we aan bij de klant. De klant licht ons toe dat ze een structuur met een Zwitserse principaal willen wijzigen en wat de impact daarvan zal zijn op de Belgische entiteit. De vergadering duurt ongeveer twee uur en na afloop zijn we tevreden. Het project is interessant en we beloven de klant dat we hen volgende week zullen contacteren om de eerste resultaten van onze analyse te bespreken. Zoals ik al eerder zei gaat het om een project dat in een stroomversnelling is gekomen en de deadline om alles op te leveren is kort. Het is een uitdaging maar daarvan houden we bij PwC.


Rond 12.30 zijn we op kantoor en het is tijd om naar de workload meeting te vertrekken. Binnen de TP groep organiseren we op tweewekelijkse basis een vergadering waarin iedereen toelicht waar ze zich de komende twee weken mee zullen bezig houden. Op die manier heeft het management ook een goed overzicht van de taken waar iedereen mee bezig is en of er eventueel mensen zijn die ofwel teveel ofwel te weinig werk hebben. Zo kan er eventueel ook werk herverdeeld worden zodat de workload voor iedereen haalbaar is.


In de loop van de namiddag loop ik even binnen bij Isabel. We willen graag een presentatie geven in de loop van de september aan de new joiners waarin we ervaringen zullen toelichten over hoe consultants dienen om te gaan met klanten. We willen de presentatie zo praktisch mogelijk houden en daarom willen we nu reeds beginnen denken aan voorbeelden die we in de dagdagelijkse praktijk tegenkomen. We bellen ook met de mensen van de HR afdeling die volledig akkoord zijn met ons voorstel.


In de loop van de namiddag help ik Daniela en Alexis. Zij waren bezig met een benchmarkingstudie maar ze hebben twijfels bij de resultaten van enkele vennootschappen die in hun studie zijn opgenomen. Voor de benchmarkingstudie maken we gebruik van een tool die we binnen de Belgische praktijd ontwikkeld hebben en we willen er zeker van zijn dat er nergens fouten zijn ingeslopen. We kijken alles grondig na en we kunnen concluderen dat alles perfect in orde is.


Tot slot bespreek ik met Gaspar wat er moet gebeuren voor de klant waar Patrick en ik deze ochtend een vergadering bij hadden. Ik neem ruim mijn tijd om Gaspar alles uit te leggen. Het is belangrijk dat hij de achtergrond van het dossier kent en wat er nu juist dient te gebeuren. Gaspar is nu iets meer dan een jaar in België. Hij is afkomstig uit Tanzania en hij is oorspronkelijk bij ons aan de slag gegaan in het kader van een AIESEC stage. Na een aantal maanden heeft hij dan een contract bij ons getekend en volgens mij heeft hij het aardig naar zijn zin in België. Het is ondertussen 19 uur geworden en ik besluit dat het weekend nu mag ingezet worden.


Voilà, dat was het dan. Ik hoop dat ik jullie een goed beeld geschetst heb van het leven van een senior consultant bij PwC. Voor zij die nog mochten twijfelen, ik heb me bij PwC nog geen seconde verveeld sinds ik hier iets meer dan drie jaar geleden aan de slag ben gegaan. PwC is een organisatie met een waaier aan mogelijkheden, je hoeft ze alleen maar te grijpen wanneer ze zich voordoen. Mocht je interesse hebben in een van de openstaande vacatures bij ‘the one firm for all talented people’, neem dan zeker eens een kijkje op www.pwc.be.


Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan gewoon een e-mail (jonas.van.de.gucht@pwc.be).


Een prettig weekend allemaal!
Jonas Van de Gucht, Senior Tax & Legal Services