Vooral zakenlui kicken op iPad

In nauwelijks 6 maanden tijd zouden al ruim 3 miljoen iPads verkocht zijn, wat neerkomt op 6% van de wereldwijde verkoop van draagbare pc's. Marktanalist Canalys verwacht dat er tegen eind dit jaar 12,5 miljoen exemplaren over de toonbank zullen zijn gegaan.

Wat vind jij van de iPad?

Hoe indrukwekkend die cijfers ook mogen zijn, er zijn nog altijd een pak non-believers. Een recente poll op onze site leert dat 40% van de surfers geen interesse heeft in het toestel. Dat cijfer wordt nu bevestigd in een onderzoek van MyType bij 20.000 Facebook-gebruikers.

asset/32276

iPad-lovers: egoïstisch, onvriendelijk en hoogopgeleid

De studie geeft ook een prima beeld van wie de iPad-lovers en -haters precies zijn. Samengevat kun je stellen dat de iPad op dit moment vooral fungeert als statussymbool voor zakenlui. Het zijn immers vooral oudere, hoogopgeleide en welstellende mensen met interesse in business en financiën die er al eentje gekocht hebben. Komt daar nog bij dat de studie hen omschrijft als egoïstisch, onvriendelijk en machtsgeil. Ook naastenliefde zouden de iPad-bezitters niet kennen.

iPad-haters: introverte computernerds

In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de 'technology geeks', zeg maar de computernerds, maar zelden fan van de iPad. Ze houden er niet van met de stroom mee te lopen en willen zelf bepalen welke technologieën ze gebruiken. Meestal gaat het om jonge mannen, vaak tieners, met veel interesse in videospelletjes, wetenschap en internet. Ze zijn eerder introvert.

Mismatch?

De marketeers van Apple lijken dus wel nog wat werk te hebben. Terwijl de iPad bedoeld is als hebbeding voor wie houdt van boeken lezen, films en foto's kijken en op het net surfen, slaat het toestel voorlopig niet aan bij die categorie van mensen. De gebruikers van vandaag zijn allesbehalve geïnteresseerd in film, muziek, boeken, kunst, internet, videospelletjes en uitgaan, maar wel in zakendoen.

Misschien toch eens overwegen om de kostprijs - 499 euro voor de goedkoopste, 799 euro voor de duurste versie - naar beneden te halen?

Tekst: Hermien Vanoost - Foto: Josh Liba

Lees ook:
-
Hoe overtuig je je baas een iPad voor je te kopen?
- 9 handige apps voor op je iPad