Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Volle Wagens, carpooling 2.0

Gezellig samen in de file, maar doorgaans wel alleen in de eigen wagen. Vanuit die vaststelling start het Vlaams Instituut voor Mobiliteit dit voorjaar met een nieuw initiatief: Volle Wagens.

Carpoolen?

Zowat 70 procent van de Vlamingen begeeft zich dagelijks met de wagen naar het werk. De overgrote meerderheid daarvan zit alleen in de wagen. “En dat is een pijnlijke vaststelling”, vindt Koen Valgaeren, algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit. “Mochten we de gemiddelde bezettingsgraad van de wagens kunnen optrekken, dan zou dat uiteraard ook een positieve impact hebben op de lengte van de files.”

Carpoolen, hoor ik je al denken. “De bestaande carpoolingsystemen hebben een aantal beperkingen”, stelt Koen Valgaeren. “Carpooldatabanken zijn behoorlijk statisch. Ze lenen zich enkel voor verplaatsingen die een min of meer vast patroon volgen, en eventuele wijzigingen in het aanbod worden met vertraging verwerkt. Bovendien is er ook een perceptieprobleem. Dat alles zorgt er voor dat we vandaag enkel de echt gemotiveerde kandidaten bereiken.”

Dynamische databank

En dus besloot het VIM, in samenwerking met automobilistenverenigingen en een aantal bedrijven die voor de noodzakelijke technologische ondersteuning zorgen, een nieuw carpool-platform uit te testen: ‘Volle Wagens’. “Hiermee hopen we een online platform te creëren waarmee we ‘realtime carpooling’ aan sociale netwerken koppelen. Met andere woorden: elke vraag kan meteen gelinkt worden aan aanbiedingen die daar op dat eigenste moment mee overeenstemmen. Meerijders kunnen zich registreren op een portaalsite door herkomst, bestemming en gewenst tijdsframe voor hun verplaatsing op te geven. Autorijders registreren zich op dezelfde site. Indien vraag en aanbod overeenstemmen, moeten zowel meerijders als autorijders eerst toestemmen, waarna telefoongegevens via sms en e-mail worden uitgewisseld. Alles verloopt zowel via ‘vast’ internet als via smartphone-applicaties, waardoor het volledige proces veel sneller en efficiënter kan verlopen dan vandaag het geval is. Het nieuwe carpoolplatform wordt dus een dynamische databank, en zo hopen we de bezettingsgraad van de wagens voor het woon-werkverkeer ook gevoelig op te krikken.”

Nog in testfase

En, ook niet onbelangrijk: doordat het systeem ook persoonsgegevens weergeeft, weten beide partijen bovendien welk vlees ze in de kuip hebben, waardoor carpoolritten ook nog interessante gesprekken kunnen opleveren. In een eerste proeffase zullen bij ‘Volle wagens’ maar enkele tientallen wagens worden ingezet, hoofdzakelijk in grote centra. De financiering komt voorlopig vooral van de overheid, maar Koen Valgaeren steelt niet onder stoelen of banken dat hij op termijn ook het bedrijfsleven over de streep hoopt te trekken. “Ik kan me voorstellen dat sommige bedrijven, zoals software-ontwikelaars of gsm-providers, wel interesse zouden kunnen hebben om mee te werken aan de verdere uitbouw van het systeem.”

Eindoordeel

PRO:

-Stuk flexibeler dan het klassieke carpoolen

CONTRA:

-Impact op filehinder blijft beperkt
-Slechts beperkt toepasbaar, in functie van verplaatsingspatroon en traject

Tekst: Filip Michiels