Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Van fotograaf tot it'er: "Ik pluk nog dagelijks de vruchten van mijn opleiding"

Naam: Gert Lemmens

Functie: “It-manager, maar zelf heb ik het eerder over it-ondersteuning.”

Leeftijd: 37 jaar, al 2 jaar bij drukkerij Leën

Bedrijf: Offset Drukkerij Leën: gespecialiseerd in het drukken van naamkaartjes, kunstboeken, affiches.

Taken: “Ik heb een breed takenpakket: alle machines met een stroomkabel behoren tot mijn werkterrein. Dus zowel it-ondersteuning als telefonie, klavierborden, voltmeters, …”

Aantal werknemers: 50-tal

In samenwerking met initiatiefnemer Combell kiest Vacature wekelijks een ‘Held van IT’.  Achtste en laatste in de reekst is Gert Lemmens, it-ondersteuner bij drukkerij Leën.

Motivatie van jurylid Jonas Dhaenens van Combell: "Gert is een typische it’er met een sterke hands-on mentaliteit. Zijn verhaal spreekt me enorm aan, vooral na het lezen van de enthousiaste reacties van zijn collega’s. Gert staat altijd voor hen klaar, dag en nacht, en slaat zelfs zijn lievelingsfestival over om toch maar alles draaiende te houden."

Interview met de held van deze week: Gert Lemmens

Hoeveel van je tijd gaat naar it?
“Omdat ik er ook nog de taken van preventieadviseur bijneem, wijd ik zo’n 90% van mijn tijd aan it. Thuis vind je me ook vaak achter het scherm: om mezelf wat bij te scholen of van thuis uit te werken. Ik heb een heel breed takenpakket: laten we zeggen dat alle machines met stroomkabel tot mijn werkterrein behoren (lacht). Eigenlijk omvat mijn job veel meer dan enkel het zuivere it-werk. Telefonieproblemen, klavierborden, voltmeters, … zijn dagelijkse kost voor mij. Daarom heb ik het liever over ‘it-ondersteuning’, ik ben geen it-manager pur sang.”

Welke opleiding heb je gevolgd?
“Van opleiding ben ik fotograaf. Destijds was er enkel analoge fotografie, maar met de digitalisering van de fotografie ben ik in het wereldje van digitale druktechnieken terecht gekomen. Dit is mijn eerste job als it’er, daarvoor deed ik ervaring op als dtp’er. Ik pluk wel nog de vruchten van mijn fotografieopleiding, want mijn collega’s komen me geregeld om raad vragen bij kleurproeven."

Maak je ook grappige zaken mee op het werk?
“Grote paniek toen een scherm plots gitzwart bleef. Er was geen beweging meer in te krijgen en mijn collega’s vreesden dat ze al hun bestanden kwijt waren. Niets van dat alles. De screensaver stond gewoon nog aan. Zulke grappige interventies vallen wel vaker voor. Die werken we dus snel weg (lacht). Maar we worden ook wel geconfronteerd met ernstige problemen. Dan ga ik tot het uiterste om die op te lossen.”

Wat vind je het moeilijkste aan je job?
“Problemen waarvoor je niet meteen een pasklare oplossing hebt. Dan blijf ik zoeken tot ik een antwoord vind.”

Waar haal je het meeste voldoening uit?
“Het doet me plezier als we door teamwerk een probleem kunnen oplossen. Ik vind ook: hoe persoonlijker de interventie, hoe aangenamer. Samen de vraag uitvlooien, testen en opvolgen, doe ik het liefst.”

Wat vind je van je nominatie?
“Te gek! Ik had het in de verste verte niet verwacht. Tuurlijk is het fijn om zo gecomplimenteerd te worden voor mijn werk. Ik apprecieer het des te meer omdat het mijn eerste job als it’er is. Bij vorige werkgevers bestond er niet echt een cultuur van schouderklopjes, maar dat is bij drukkerij Leën wel helemaal anders. Dank jullie wel.”

Helden van IT is een initiatief van Combell in samenwerking met Vacature, Unizo en Thomas Cook Business Incentives. Meer info op heldenvanit.be.

Zelf op zoek naar een job in de it? Neem zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod op onze jobsite!