"Van-alles-en-nog-watjes maken het leven spannend"

Naam: Ann Debruyne

Functie: projectassistent bij Jobpunt Vlaanderen

Leeftijd 32 jaar

Diploma: licentiaat kunstwetenschappen

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Ann Debruyne (32), projectassitant bij Jobpunt Vlaanderen. Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Het is 20 uur ‘s avonds en ik zit in de zetel na te denken over de afgelopen dag. Als iemand me vraagt ‘wat heb je vandaag gedaan’, dan zou het antwoord zijn ‘vanalles-en-nog-wat’.

De dag is nochtans bijzonder langzaam gestart met het grote fileleed van deze ochtend. Toen ik uiteindelijk op het werk aankwam en na de vele goeiemorgens mijn pc aanschakelde, liet mijn agenda me weten dat er vandaag kandidatenlijsten en advertenties op het programma staan.

Een mens leert snel dat je naast je vaste taken als projectassistent ook steeds ruimte moet voorzien in je agenda om in te springen daar waar nodig. Vandaag was het dus de proef op de som. Naast de voorziene taken kwamen er nog verschillende ‘as soon as possible’ opdrachten binnen: selectiedossiers verder aanvullen, brieven opmaken, rapporten nakijken, afspraken vastleggen … Allemaal kleine dingen die erin slagen ontzettend veel tijd in te nemen.

Dus nu zit ik hier in de zetel en bedenk dat mijn kandidatenlijst en advertentie niet af zijn, maar dat ik wel heb ingesprongen daar waar nodig, en dat die taken wél af zijn. En als extra  heb ik er ook nog de opgeluchte gezichten bovenop gekregen van de collega’s die ik ondersteun.

Moe maar voldaan besef ik dat mijn agenda morgenvroeg ongeveer hetzelfde zal vertellen als vandaag. Gelukkig zijn er de collega’s die met vanalles-en-nog-watjes het leven spannend maken!

I.s.m. Jobpunt Vlaanderen

Jobpunt Vlaanderen