Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Touring blogt: "Welkom bij Touring, optie Customer Care"

Naam: Laura Scailquin
Functie: Customer Care Agent
Bedrijf: Touring

 

Maandag

Jullie kennen waarschijnlijk onze collega’s van de klantendienst al. Laten we nu samen eens kijken wie er aan de ander kant van het scherm opereert.

Daar waar de klantendienst onze leden zo goed mogelijk wegwijs maakt voor het vertrek, nemen wij het vervolg op ons eenmaal de bijstand in actie treedt. Beantwoordt de bijstand aan de eisen van de klant? Verliep het contact met onze operators zoals gewenst? Zijn er andere vragen waar u geen weg mee kunt?

Wij zijn er vooral om de klant een luisterend oor te bieden en om zijn opmerkingen in rekening te brengen om daar waar mogelijk de kwaliteit van de geleverde diensten van Touring te verbeteren.

Meestal verloopt alles prima. De klanten waarderen onze opvolging. Er zijn echter ook dossiers waar alles niet vlotjes verloopt en waar de klant een negatief beeld van ons krijgt.

Dat is het startsignaal voor de Customer Care!

Zodra de telefoon rinkelt, weten we dat er iets is mis gelopen. Eerst en vooral geven we klant de kans om zijn probleem toe te lichten. Soms is dat al voldoende om een negatief beeld om te toveren in een glimlach. In andere gevallen wijst het eerste gesprek op een belangrijker probleem. Een iets te afstandelijk telefonisch contact, de verkeerde interpretatie van onze algemene voorwaarden, en soms zelfs materiële schade na de tussenkomst van onze mannen op de baan.

Tijdens dit eerste contact proberen we de klant zo goed mogelijk gerust te stellen: zijn dossier is in goede handen en alles zal in het werk gesteld worden om zo spoedig mogelijk een antwoord te bieden!

Een grondig onderzoek wordt verstuurd naar de betrokken partij (collega’s van een andere dienst, onze partners op de baan, onze correspondenten in het buitenland).

Eenmaal alle elementen in ons bezit, wordt alles op een rijtje gezet om de klant een oplossing voor te stellen.

We hernieuwen het contact met de klant. Voornamelijk om hem te informeren dat zijn dossier niet in de vergeethoek is terecht gekomen. Vervolgens om een oplossing te bieden aan zijn ongenoegen. Dit kan gaan van een meer specifieke verduidelijking, naar oprechte excuses, en zelfs tot een effectieve schadevergoeding.

Elke dag nieuwe dossiers. Nieuwe uitdagingen. Nieuwe oplossingen!