Touring blogt: "Met de hond op reis"

Naam: Laura Scailquin
Functie: Customer Care Agent
Bedrijf: Touring

Zoals dinsdag reeds vermeld, brengt de zomervakantie een resem bijstandsdossiers met zich mee, zowel op de heenreis als eenmaal ter plaatse aangekomen.

Donderdag

Zoals dinsdag reeds vermeld, brengt de zomervakantie een resem bijstandsdossiers met zich mee, zowel op de heenreis als eenmaal ter plaatse aangekomen.

Laten we een voorbeeldgezin tevoorschijn toveren dat met de wagen op vakantie vertrekt: mama en papa vooraan die regelmatig het stuur van elkaar overnemen, de kinderen achterin die het landschap bewonderen en een koffer boordevol strandmateriaal (soms zelfs tot op het dak). Laten we daar nu één extra element aan toevoegen: de hond. Het ideale scenario om in panne te vallen!

Wanneer de immobilisatie van een voertuig niet vermeden kan worden, proberen onze collega’s in de bijstandscentrale een plaats te vinden waar de vakantiegangers ondergebracht kunnen worden in afwachting van de herstelling. Spijtig genoeg aanvaarden de meeste hotels slechts heel zelden huisdieren, vooral wanneer de hond iets groter is. Zo hebben wij het plezier gehad een hotelkamer te boeken voor een vervangingschauffeur die de wagen van een klant moest repatriëren na de spoedopname van deze laatste. De chauffeur gaf zijn akkoord voor de terugkeer op voorwaarde dat een net gespannen zou worden tussen de voor- en achterzetels van de wagen. Dit om enig ongeval om de baan te vermijden. Groot was zijn verbazing toen bleek dat zijn passagier een grote volwassen Deense dog bleek te zijn! Te groot dus om in een hotelkamer te overnachten. Er werd dus afgesproken om de hond in de wagen te laten op een beschermde (afgesloten) parking. Echter, daar hij niet de gewoonte had alleen achter te blijven, konden ook de andere hotelgangers geen rust vinden. De hoteleigenaar heeft dan uitzonderlijk zijn akkoord gegeven aan de chauffeur zijn kamer te delen met het huisdier. Wij hebben later vernomen dat de kamer alleen niet voldoende bleek en dat ook het bed uiteindelijk gedeeld werd.

Onze algemene voorwaarden voorzien enkel de repatriëring van twee kleine huisdieren per schadegeval. Zoals jullie waarschijnlijk opgemerkt hebben, laten wij echter graag wat plaats aan de verbeelding om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan.