Tips en hints voor de "administrator"

Competence Indicator

Tips en hints voor de "administrator"

De situatie is niet altijd zoals jij dat zou willen. Vaak moet je rekening houden met mensen die er een andere visie op nahouden.

Enkele tips om je te weren:

"Soms ben je teveel begaan met de problemen die zich voordoen en zoek je niet naar de mogelijkheden en opportuniteiten."

tip

Soms is het beter om sneller een beslissing te nemen in plaats van meer te investeren in nog meer precisie. Bedenk af en toe dat het resultaat uiteindelijk van belang is. Alles weten, maar geen beslissing nemen, betekent evengoed geen resultaat

"In grotere groepen slaag je er dikwijls niet in je mening voldoende 'gewicht' te geven."

tip

Herhaal je standpunt vaker en argumenteer ook op emotioneel vlak. Schenk dus zeker aandacht aan het 'verkopen' van je oplossing. Maar vertrek vanuit jouw sterke punten, nl.expertise.

"Het liefst ben je van alle stappen op voorhand op de hoogte. Je raakt uit je evenwicht bij onverwachte gebeurtenissen."

tip

Weet dat onverwachte gebeurtenissen ook de slagroom op de taart kunnen zijn. Wat is er mooier dan onverwachts een cadeautje krijgen?

"Je ontspant vooral door deel te nemen aan activiteiten die leuk zijn zonder meer."

tip

Tracht ook te genieten van allerlei informele activiteiten zoals een feestje, de sportieve prestaties van een familielid of een gezellig gesprek over koetjes en kalfjes. Nadien zal je je des te sterker kunnen wijden aan doelgerichte taken.

Het liefst volg je wetenschappelijk onderbouwde, eerder technisch-georiënteerde cursussen.

Je zou echter meer baat hebben bij:

  • een goede verkoopcursus
  • een praktijkgerichte cursus sociale of emotionele intelligentie.
  • een cursus ' spreken in het openbaar'

Benieuwd hoe de administrator zich op de werkvloer gedraagt? We volgden hem in zijn werkomgeving .