Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Thuiswerk doet mij altijd een beetje terugdenken aan mijn bloktijd"

Naam: Saartje Benoot

Functie: HRM adviseur bij Ruimtelijke ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed - Management Ondersteunende Diensten - Team HRM

Leeftijd: 35

Diploma: arbeids- en organisatiepsychologie

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Saartje Benoot (35), HRM adviseur bij Ruimtelijke ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

8u15 Mijn zoontje parkeert zijn fietsje en gaat de klas binnen. Ik keer te voet terug, vandaag werk ik een hele dag thuis. Ideaal om eens goed gefocust door te werken, thuiswerk doet mij daarom altijd een beetje terugdenken aan mijn bloktijd aan de unief.

9u00 Documenten doornemen over “talentencultuur” en de visie van de Vlaamse overheid hierop en overlopen wat op vlak van dit thema al bezig is bij het ministerie RWO. Wie staat hiervoor open en welke kleine stapjes zijn dit jaar verder mogelijk? Volgende week volg ik hierover een tweedaagse samen met P&O-collega’s uit andere ministeries.

10u00 HRM-plan doornemen: stand van zaken, suggesties en prioriteiten opsommen als voorbereiding op een bespreking met de administrateur-generaal.

12u30 Half uurtje lopen in het park. Ik kan weer content zijn over mezelf. Ik neem een verfrissende douche en een snelle hap terwijl ik mijn e-mails doorneem.

13u30  Informatie over vormingsindicatoren opsnorren. Bekijken hoe andere ministeries dit aanpakken. Nagaan welke P&O-indicatoren op dit moment beschikbaar zijn en wat we hiermee naar de klanten toe kunnen doen. Databanken zijn niet echt mijn ding, maar cijfergegevens gebruiken om het P&O-beleid op te volgen en beter te kunnen adviseren aan het management vind ik wel essentieel. Dus: even doorbijten … Een reepje chocolade helpt wel een beetje. Twee reepjes nog meer.

15u00 Voorbereidingen voor het jaarlijkse rapport van het exitonderzoek. In kaart brengen welke medewerkers vrijwillig bij ons vertrekken (profiel) en waarom ze vertrekken. Er moet bekeken worden of we de schriftelijke enquête meer kunnen automatiseren.

17u00 Ik haal mijn beste Frans boven voor een babbeltje met de andere ouders op de speelplaats van de school. Zoonlief mag vanavond kiezen wat we eten. Tot mijn grote verwondering wordt het quinoa met groentjes en niet de vulkaan van wortel-aardappel-puree met lava van kalkoenspekjes.

19u45 De avondlijke familiale onderhandeling draait uit op een deal van drie verhaaltjes (van Jip en Janneke) en twee liedjes. Daarvoor wil mijn zoontje wel zijn bed in.

Jobpunt_Logo_edited-1.png