Telenet blogt op vrijdag: "D-Day. Ch-ch-check it out!"

Naam: Femke De Roo

Functie: Online communication marketeer

Bedrijf: Telenet

Vrijdag

Vandaag gaat de non-stop rap actie live. Van acht tot middernacht kan je je persoonlijke rap aanvragen via een specifieke campagnewebsite. De keywords die je meegeeft, vertalen onze rappers on-the-spot tijdens een live webcast naar een persoonlijke rap die je daarna ook nog eens kan delen met vriend en vijand.

7u15: Het eerste telefoontje

Ik heb nog maar net mijn tanden gepoetst of ik hang al aan de lijn met het agency om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Terwijl ik nog een laatste keer door de flow van de website ga, checkt Liesbeth (onze analytics experte) nog even of alles goed ‘getracked’ is en we dus kunnen meten hoeveel mensen meekijken op de site, hoelang ze meekijken en op welke links ze klikken.

Op Facebook en Twitter lanceren we de eerste post om mensen aan te sporen hun persoonlijke rap aan te vragen, zodat het op social media ook kan beginnen leven.

8u: and we’re live!

Het is zover. De rappers zijn vanaf nu live aan de slag op nonstoprap.be. De eerste aanvragen stromen binnen.  Wanneer de eerste vijf minuten van de live webcast voorbij gaan zonder enig technisch probleem, haal ik opgelucht adem. We zijn vertrokken.

Ik controleer ondertussen of al het communicatiemateriaal dat we voorzien hebben live staat. Je kan de rappers niet alleen aan het werk zien op de site, maar ook via een videobanner op de homepage van nieuwsblad.be én een videobanner op YouTube.com.

Wanneer ook de laatste akkefietjes van de baan zijn, vertrek ik naar de studio waar de non-stop rap opgenomen wordt.

11u: ondertussen in de studio

telenet non-stop rapWat een organisatie! Ik schrik toch even van het aantal personen dat betrokken is bij deze actie. In totaal werken drie productie- en reclamebureaus samen voor de productie en doen meer dan 20 freestyle rappers mee. Dat zijn niet enkel bekende rappers zoals Leki, ABN, Freddy van de Jeugd van Tegewoordig of Brahim, maar ook minder bekende rappers en aanstormend talent.

Ook het tempo waaraan deze rappers moeten presteren is niet min. Ze hebben per aanvraag welgeteld 3 minuten om een rap te verzinnen, in te geven in de cue en zich terug naar het podium te ‘reppen’ om het live te brengen. En dit alles zo’n 4 uur aan een stuk.

Ik ben toch wel onder de indruk van dit alles!

15u: Back to the office

telenet non-stop rapIk plof even in de stoel naast Lisa neer om samen te genieten van onze actie. Het was een uitdaging om de actie op zo’n korte tijd op poten te zetten, maar het doet zo’n deugd om het resultaat te zien.

Ondertussen gaat het gewone werk ook door en heeft collega Guy de vernieuwde versie van telenet.be/mobiel gelanceerd. Nice!

22u: De eerste cijfers zijn binnen.

De live webcast is ondertussen al meer dan 550.000 keer bekeken! Ongelooflijk. Op het einde van de dag zullen we meer dan duizend raps gemaakt hebben. We zijn ook al op nationale radio geweest (JOE FM en MNM) en op Karrewiet (Ketnet) was een reportage te zien van de rapmarathon.
Vanaf morgen zal er ook een compilatievideootje klaarstaan met de hoogtepunten van vandaag.

24u: that’s a (w)rap!

Wat een dag! Moe maar tevreden, sluit ik mijn laptop af. Nog eens een dikke merci aan iedereen die meegewerkt heeft. 

Voilà, dit was mijn week. Ik hoop jullie genoten hebben van deze blik achter de schermen bij Telenet!