Telenet blogt op maandag: "Evaluatie van de overstapperscommunity"

Naam: Femke De Roo

Functie: Online communication marketeer

Bedrijf: Telenet

Maandag

Benieuwd hoe het eraan toegaat achter de schermen van Telenet? Deze week kunnen jullie mij op de voet volgen in de wondere wereld van digital marketing. En, ik kan je garanderen: het wordt een drukke week!

Wat houdt mijn job als online communication marketeer bij Telenet nu juist in? Het merendeel van mijn tijd gaat naar het coördineren van het online luik van marketing- en communicatiecampagnes. Deze week gaat het vooral om de ‘non-stop rap’ actie en de soldencampagne.

Via onze online campagnes proberen we zo veel mogelijk de conversatie aan te gaan met zowel klanten als niet-klanten.  We hebben hier zeker nog een weg af te leggen, maar heel het team is erg gemotiveerd om dit verder uit te bouwen. Persoonlijk vind ik het erg leuk om een campagne op te bouwen met de input die we van klanten krijgen. De stijl van onze reclame is hierdoor ook  meer “uit het leven gegrepen”, maar dan wel met een serieus hoekje af. Daar kan ik me wel in vinden!

Tot zover een korte intro. Tijd voor actie!

De week begint in stijl. Sinds kort is onze afdeling ‘residential marketing’ samengevoegd met de afdeling ‘product marketing’. Wat is het verschil? Residential marketing staat in voor de campagnes, product marketing bedenkt de producten, wat de features zullen zijn, de prijs van het product, etc. En deze fusie zetten we in met een walking breakfast:  een informeel babbeltje met de nieuwe collega’s terwijl we genieten van een buffet aan koffiekoeken en verse koffie. Van mij mag elke maandag zo starten!

Na het ontbijt staat de evaluatie van onze overstapperscommunity op de agenda. We hebben gedurende enkele weken een online research community opgezet waarin we bij klanten en niet-klanten polsten achter de ‘overstapervaring’: Welke vragen hebben mensen als ze willen overstappen van provider?  Hoe verliep die overstap? Hoe kunnen wij, Telenet, dit beter aanpakken? Het resultaat was een zeer genuanceerde discussie met verschillende waardevolle inzichten. Klanten zijn over het algemeen erg tevreden van onze producten, maar de service is cruciaal. Iets wat we natuurlijk al langer wisten, maar hier nog eens bevestigd zien.

Eerst nog een paar mails beantwoorden en dan naar de laatste meeting van de dag: de kick-off van de Telenet-homespot make-over. Je hebt misschien gemerkt dat we recent het inlogscherm van Telenet-hotspot vernieuwd hebben? Wel, we gaan nu dezelfde oefening doen voor Telenet-homespot: een gebruiksvriendelijk inlogscherm voor zowel laptop, smartphone als tablet.  

Voilà, dat was het voor vandaag. Tot morgen!